6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediye işçilerinden simit eylemi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde belediye işçileri, Bandırma Belediyesi ile aralarında yapılan ek sözleşmenin tek taraflı olarak iptal edilmesini protesto için belediye binası önünde simit yeme eylemi yaptılar.

Genel İş Sendikasına bağlı işçiler 13 günde 13 eylem yapma kararı kapsamında 3. eylemlerini Bandırma Belediye Başkanlığı önünde yaptılar. Eyleme, Genel İş Sendikası üyelerinin yanısıra çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleri de katıldı. Eyleme CHP Belediye Başkan Adayı Sedat Pekel ve DSP Belediye Başkan Adayı Bora Öziş'de katıldı.

Eylemde konuşan Genel İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Mertkan Güner belediye yönetimini suçlayarak, "Mensubu olduğumuz Genel İş Sendikası ile belediye arasında toplu sözleşmeyle ilgili sıkıntı yaşandı. Memura verilen zammın işçiye verilemeyeceğinin bildirilerek belediye ile yapmış olduğumuz sözleşmedeki bu madde bizim aleyhimize bozuldu. Bizde bunun neticesinde belediye yetkilileriyle 2 ay süren görüşmeler neticesinde bu maddenin iptalinden doğan hak kaybımızı geri alabilmek için pekde memnun olmadığımız bir zam miktarında anlaştık. Ancak yapmış olduğumuz ek protokol anlaşmanın ardından yırtılarak atıldı. Belediye kitaba dergiye para buluyor da işçiye mi bulamıyor ? 300 trilyonluk bütçeyi ne yaptınız? Biz işçinin hakkını veren işçiyle iyi geçinen herkesle yola ederiz" dedi.

Konuşma sırasında işçiler belediye aleyhine çeşitli sloganlar da attılar. Eylemin sonunda işçiler dağıtılan simitleri yiyerek eylemi olaysız şekilde sonlandırdılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?