6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediye-İş'te Başkan değişmedi

Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, aynı iş kolunda faaliyet gösteren 3 ayrı konfederasyon ve bunlara bağlı 3 sendikanın Türkiye için lüks olduğunu, sendikaların mutlaka birleşmesi gerektiğini söyledi.
 
Sendikanın Balıkesir şubesinin genel kuruluna katılan genel sekreter Ayçiçek, kongrenin divan başkanlığını yaptı. Otel Basri'deki kongrede konuşan Belediye-İş Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, aynı iş kolunda 3 sendikanın lüks olduğunu söyledi. Türkiye'nin gidişatının iyi olmadığını kaydeden Ayçiçek, "Bağımsız bir ülkede olmamıza rağmen dışarıdan yönetiliyoruz. Bu durum Türk insanını erozyona uğratıyor. Türkiye'de çalışanlar lehine hiçbir olumlu gelişme yok. Gidişat iyi değil, buna dur demek gerekir. Bu konuda sendika ve sivil toplum örgütlerine büyük görev düşüyor. Biz ne yapıyoruz? Genel kurulları seçime endeksli havadan çıkarmalıyız. Önce kendimize bakalım. Aynı iş kolunda üç sendikanın olması lükstür, üç konfederasyon olması da lükstür. Belediye-İş kolundaki üç sendika birbirinden üye çalmaktan başka bir iş yapmıyor, noterleri vergi rekortmeni yaptık. Bunların birleşmesi gerekir, teklif ettik kabul görmedi. Tavanda birleşme sağlanamıyorsa, bunu tabanda sizlerin yapması gerekir. Çalışma hayatında iş güvencesi yoksa huzur olmaz. İş güvencesi olmadan iş barışı sağlanamaz. Sendikanızı iyi takip edin. Bize, 'İleri gidiyorsunuz' dediler, ama, biz yolumuza devam ediyoruz. Bizi bir dönem yok etmeye çalıştılar" dedi.
 
Sendikaya ait bir misafirhane ile turizmin gözde yerleşim merkezi Kuşadası'nda eğitim tesisleri yapacaklarını açıklayan Ayçiçek, "Kesilen aidatları namusumuz gibi koruyacağız" diye konuştu. Genel kurulda söz alan Türk-İş Balıkesir Temsilcisi Hüseyin Akyüz, hükümetin iş güvencesi yasasının içini boşalttığını öne sürdü. Sendikaların üye sayılarındaki azalmaya dikkat çeken Akyüz, bu halde dört yıl sonra Türkiye'de sendika kalmayacağını söyledi. Hüseyin Akyüz, TÜPRAŞ Petrol İş sendikasının mahkemeye müracaatı sonucu devletin 3.1 milyar dolar kar ettiğini, SEKA'yı da tekrar Balıkesir'e kazandıracaklarını belirtti. Akyüz, işçi kesimi olarak seçimde hesap soracaklarını söyledi. 

Kongrede işveren kesim olarak Balıkesir Belediye Başkanlığını temsil eden Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Kapısız, anlatılan sıkıntılarla ilgili yerel idarecilerin bir takım şeyleri yapabileceğini söyledi. Kapısız, "Biz geldikten sonra bu türlü çalışmalara önem verdik. İşçi işveren ilişkisinden çok, arkadaş dost olduk. Çalışanlarımıza birçok iyileştirme yaptık. İşçilerin ödenmemiş 11 ikramiyeleri vardı bunları ödedik.
Daha önceden yaşanan sıkıntılı günler vardı, bunlar geride kaldı. Toplu sözleşmeleri 3 günde çözdük. Çözdük, ama, bu arkadaşlar işveren güdümüne girmiş arkadaşlar değildir. İşçilerimizden memnunuz büyük bir özveri ile gece gündüz çalışıyorlar. Onların hayat standartlarını yükseltmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz" diye konuştu. Tes İş Şube Başkanı Feridun Yükselir, tüm kurumlarda bir koltuk sevdasının hakim olduğunu belirtti. Kimsenin koltuktan kalkmak istemediğini kaydeden Yükselir, "Önce öz eleştiri yapalım. Bu koltuklarda mekan var, para var, huzur var, kimse kalkmak istemiyor. Bush da gitmek istemiyor, Erdoğan da gitmek istemiyor. Onları götürme hakkı sizlerde, 8 kongredir beni seçtiler, bu böyle olmamalıdır. Burada bir yanlışlık var. Biraz elekten geçirmeliyiz. Ben iktidarın eleştirilmediği hiçbir kongre görmedim. Seçmesini bilmiyoruz, muhtarı da, sendika başkanını da, milletvekilini de seçmesini bilmiyoruz. Bizler hiçbir dönemde bu kadar çaresiz kalmadık. Türkiye'de hiçbir başbakan Türk-İş kongresinde meydan okumamıştı. Efelik sandıktadır, çözüm sandıktadır. Futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz. Bu ülke ekonomik olarak satıldı bitti. Türkiye Cumhuriyeti, dünyada 1936 yılına kadar kalkınmada hep birinci olmuştur" dedi.
 
Siyasi partilerden CHP ve DYP il başkanlarının da hükümete yönelik eleştirilerde bulunduğu kongrenin sonunda geçilen seçimlere tüek liste ile giren Süleyman Tosun, güven tazeledi. Tosun başkanlığındaki Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şubesi yeni yönetim kurulunda, Yüksel Özden (başkan yardımçcısı), Hakan Keskin (mali sekreter), M. Barbaros Özipek ve İsmail Aydoğan yer aldı. Denetim Kurulu ise Hüsnü Erdoğan, İsamail Uzun ve Nihat Alpaslan'dan oluştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 12:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?