3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Belediye kaldırımları yeniliyor

Belediye’nin yol ve kaldırım çalışmaları, Çardaklı mevkiinden Gaziosmanpaşa mahallesine giden, Soma caddesinde devam ediyor. Bordür ve tretuvar çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan caddede asfalt serimine, Cuma günü başlanacak.

Balıkesir Belediyesi’nin 2008 yılı yol ve kaldırım yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Ekipler, Necati Eğitim Fakültesi’nin de üzerinde bulunduğu, Soma caddesi ile Yeni İzmir Yolu caddesi arasındaki bölgede yer alan sokakların, tüm bordür, tretuvar ve asfaltlarını yeniliyor.

Önce yol zeminlerinin kazılması ve tesviyesi ile başlayan çalışmalar, bordür ve tretuvarların yenilenmesinden sonra, zeminin sıcak asfalt la kaplanması ile tamamlanacak. 

Daha sonra ise, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü`ne başlı ekipler, caddede rögar kapakları ile yağmur suyu drenaj kanalları ile ilgili çalışmalarını yapacak.

Kasaplar mahallesinde devam eden çalışmalar sırasında, 8.500 ton asfalt altı malzeme, 10.140 ton sıcak asfalt, 9,5 km bordür ve tretuvarlar için 10.275 metrekare kilit parke kullanılması hesaplanıyor.

Resmi Kurumlara Destek Sürüyor

Balıkesir Belediyesi tarafından, özellikle yol yenileme çalışmalarının yapıldığı yerlerde olmak üzere, resmi kurum ve kuruluşlara ait binaların da çevre düzenlemeleri yapılıyor. Okulların ve sağlık kurumlarının talepleri konusunda duyarlı davranan Belediye, son olarak, talepler üzerine, Doğumevi ile Ticaret ve Kız Meslek Liseleri’nin bahçelerine asfalt serdi.

balıkesir.bel.tr
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 19:42:12
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 19:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?