6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediye meclisi karıştı

BALIKESİR BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI

Balıkesir Belediye Meclisi'nde MHP Grubu ile AK Parti Grubu arasında tartışma çıktı.

Meclisi yöneten Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Partili üye Hazım Köse ile aralarında geçen karşılıklı konuşmada AK Partili bazı meclis üyelerini kastederek mecliste başka meclis dışında belediye dışında başka türlü konuşup hareket ettiklerini söyleyerek halkın böyle zübük politikalara prim vermediğini söyledi.

Zübük sözünü şahsi olarak algıladıklarını ifade eden AK Partili Meclis Üyelerine, "Ucuz" ve "Zübük" politika sözlerini kullandığı basın toplantısının görüntülerini izleten Belediye Başkanı İsmail Ok, meclis üyelerine dönerek şahıs olarak kimseyi hedef alıp almadığını sordu. Cevap gelmeyince AK Partili üye Hazım Köse'ye, "Seni mert bildiğim için sana soruyorum" dedi. Yöneltilen soruya cevap veremeyen Hazım Köse, sorunun muhatabı olarak partisinin grup sözcüsü olan avukat İlyas Kapısız'ı gösterdi.

Belediye Başkanı, AK Parti Grup Sözcüsü İlyas Kapısız'ı ima ederek mesleği avukatlık olan ve daha önce belediyede uzun yıllar meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş birisi olarak Belediye Başkanı hakkında dışarıda yalan ve iftira dolu beyanlarda bulunduğunu belirterek tepki gösterdi. Bunun üzerine söz almadan cevap veren AK Parti Grup Sözcüsü ile Meclis Başkanı İsmail Ok arasında tartışma çıktı.

Bir anda sinirlenen AK Parti sözcüsü İlyas Kapısız, "Burayı siyasi arenaya çevirdiniz" diyerek grubuna dönüp toplantıyı terk etmelerini istedi. AK Partili üyeler meclisi topluca terk ederken İlyas Kapısızın geriye dönüp Başkan'a bağırarak konuşması üzerine Belediye Başkanı İsmail Ok da yerinden kalkıp Kapısız'ın üzerine yürüdü. Kapısız'a, "Burada şov yapma, çık dışarıya" deyince AK Partili meclis üyesi Zafer Çakır da Başkan Ok'a kendilerini meclisten kovamayacağını söyledi. Bir anda karışan mecliste MHP'li üyeler de ayağa kalkarak Belediye Başkanı ile sert tartışmaya giren AK Partililere tepki gösterdiler. Meclis salonu bir anda karıştı. Bağırıp çağırmaların arasında bazı üyeler ortalığı yatıştırmaya çalıştı. AK Parti Grubu'nun salonu terk etmesiyle tartışma sona ererken, meclis AK Parti Grubu olmadan devam etti.

Daha sonra basın açıklaması yapan AK Partili meclis üyeleri Başkan İsmail Ok'a tepki gösterirken, Belediye Başkanı İsmail Ok ise toplantıyı terk edenlerin tahammülsüz olduklarını, kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullanarak AK Partili üyelerin mecliste şov yapmalarına izin vermediğini, herkesin Balıkesir halkının iradesine saygı göstermesini bileceğini söyledi. Başkan Ok, kendisinin kimseyi kovmadığını, ancak, kanuna göre meclisin huzurunu bozan her kim olursa olsun onu zorla toplantıdan çıkarma yetkisinin bulunduğunu söyledi. Yaşanan tatsız olayın yankıları ise devam ediyor.

BALIKESİR BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI
BALIKESİR BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI
BALIKESİR BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI
BALIKESİR BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI
BALIKESİR BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI
BALIKESİR BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI
BALIKESİR BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI
BALIKESİR BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 01:04:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 09:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?