6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediye Meclisi toplandı

Balıkesir Belediye Meclisi'nin yeni dönem ilk toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı İsmail Ok'un başkanlığında toplanan yeni meclis, eski başkan Sabri Uğur dönemindeki, 2008 yılı faaliyet raporu, "oy birliği" ile kabul etti.

29 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi'nde oluşan yeni Belediye Meclisi'nin, yeni dönem ilk toplantısı, Belediye Başkanı İsmail Ok'un başkanlığında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile açılan toplantıda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Ok, belediye meclisinde hiçbir şekilde parti ayrımı yapılmadan bir bütün halinde çalışılacağından emin olduğunu söyledi. Başkan Ok'un meclis üyelerinin isimlerini tek tek okuyarak yaptığı yoklamanın ardından ilk olarak meclis komisyonları seçimleri yapıldı. Balıkesir Belediye Meclisi'nin 77. dönem ilk toplantısında konuşan Başkan İsmail Ok, "Öncelikle, yeni meclisimizin şehrimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını dilerim. İnşallah, bugün olduğu gibi bundan sonraki toplantılarda da sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, birlikte oluruz ve Balıkesir için hayırlı kararlar alırız. Parti ayrımı olmaksızın bir bütün halinde çalışarak şehrimizi daha modern bir noktaya getirmenin gayretinde olacağız" dedi.

Başkan Ok'un konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Usulen, önce divan katip üyelerinin seçildiği mecliste tüm seçimler gizli oyla yapıldı. Meclis 1. ve 2. başkan vekili seçimlerinde, Meclis 1. Başkan Vekili Yusuf Özenç (MHP) olurken, Meclis 2. Başkan Vekilliğine ise Nazif Eren (MHP) seçildi. Belediye Encümeni'nin meclis tarafından belirlenen üyeliklerine ise Ahmet Helvacıgül (MHP), Faruk Demiraslan (MHP) ve Mustafa Bilsem (MHP) seçildiler. Diğer komisyonlar için ise grupların verdiği ortak önerge doğrultusunda işari oylama yapıldı. Bu oylamada, Meclis İhisas Komisyonlarına ise şu üyeler seçildi;
"T.C. Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Meclis Üyelikleri: İsmail Ok, Birol Kaçak (MHP), İlyas Güneş (MHP). Kıymet Takdir Komisyonu: Bayram Ali Avcı (MHP). İmar Komisyonu: Tuna Aktürk (MHP), Faruk Demiraslan (MHP), Mustafa Bilsem (MHP), Yusuf Hocaoğlu (AK Parti), Zafer Çakır (AK Parti). Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti: İsmail Ok (MHP), Faruk Demiraslan (MHP), Metin Özpınar (MHP). Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği: Bayram Ali Avcı (MHP), Mesut Kuşku (MHP), Turan Gürbüz (MHP), Gülay Birdar (MHP). Tarife Komisyonu: İlyas Güneş (MHP), Tahir Korucuoğulları (MHP), Niyazi Tunç (MHP), Recep Meşe (AK Parti), Kadir Kethüda (AK Parti). Plan ve Bütçe Komisyonu: Nazif Eren (MHP), Metin Özpınar (MHP), Mesut Kuşku (MHP), Kemal Büyükakın (AK Parti), Cüneyt Ermişler (AK Parti)."

MAZERET LÜKSÜ YOK
Komisyon seçimlerinin tamamlanmasından sonra AK Parti adına söz alan grup sözcüsü Yusuf Hocaoğlu, meclise hitap etti. Yusuf Hocaoğlu, "Biz klasik muhalefet anlayışında değiliz. Balıkesir'e yapılacak hizmetlerin sonuna kadar arkasında olacağız, niyetimiz de destek olmaktır. Ancak, kişisel uygulamaların da her zaman karşısında olacağız. Yerel yönetim hizmet demektir. Biz hep hizmetin yanında olacağız. Hizmet etmek için gelenlerin mazeret lüksü yoktur. Balıkesir'in kaynakları, doğru kullanılıp doğru yönetildiğinde her şeye yeterlidir. Buradan, hizmeti geçen eski belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Sevgi ve saygıda kusur etmeyelim. Unutmayalım ki biz de bir gün eski başkan ve eski meclis üyeleri olacağız" dedi.
CHP Grubu adına konuşan Adil Uz da, meclisin uyumlu çalışmasının en büyük dilekleri olduğunu, gereken desteği sağlayacaklarını belirtirken, meclisin 3 partili olduğunun unutulmaması gerektiğini, meclis toplantısıyla ilgili gelişmeler hakkında kendilerinin de bilgilendirilmesi gerektiğini hatırlatıp, bunun ihmal edilmemesini istedi. Teamül gereği faaliyet raporunun oylanması sırasında Belediye Başkanı İsmail Ok meclis başkanlığından kalkıp sıraya geçti. Yerine Meclis 1. Başkan Vekili Yusuf Özenç geçerken, AK Parti Grubu'nun sözlü önergesi üzerine okunmadan oylanan 2008 yılı faaliyet raporu, oy birliğiyle kabul edildi. Belediye meclisinin bir sonraki toplantı tarihi 6 Mayıs olarak belirlendi.

32 ÜYEDEN 4'Ü BAYAN
Belediye Başkanı dahil toplam 32 üyeden oluşan Balıkesir Belediye Meclisi'nde 4 bayan bulunuyor. 1 MHP, 3 AK Parti olarak 4 bayan üyenin yer aldığı belediye meclisinde, MHP'nin başkan İsmail Ok ile beraber 17, AK Parti'nin 12 ve CHP'nin ise 3 sandalyesi bulunuyor. Komisyon seçimlerinde Balıkesir Merkez Çiftçi Mallarını Koruma Meclis Başkanlığı seçimleri yapıldı. İki listenin aday olduğu bu seçimlerde Balıkesir Ziraat Odası meclis üyeleri de oy kullandılar. Belediye Meclisi'nin de Ziraat Odası üyelerine destek verdiği anlaşılan bu seçimlerin sonucunda Salim Şahin, Sıtkı Turan, Naci İnce, Recep Ayyıldız ve Mustafa Tezcan seçildiler. Merkez murakabe heyeti ise Sadettin Atmaca, Ercan Tufan, Kazım Girgin, Musa Ferik ve Nurettin Savran'dan oluştu.

MECLİS CANLI YAYINA AÇIK
Meclisin kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Belediye Meclis toplantılarının tamamının halka açık olarak yapılacağını, bunun için de meclis toplantısının imkanı olan televizyon ve radyolardan canlı olarak yayınlanabileceğini, bunun kendileri için hiçbir sakınca oluşturmayacağını aksine tüm halkın meclise katılımını istediklerini vurguladı. Başkan Ok, "Yusuf Hocaoğlu'nun sözleri bize rehber olacaktır. Zaten temel felsefemiz bu. Balıkesir bizim, hepimizin, öncelik Balıkesir'dir.Niyetler halistir" dedikten sonra seçilen tüm komisyonların hayırlı olmasını diledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 10:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?