3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Belediye meclisinden tartışmalı karar

Balıkesir'in Edremit Belediye Meclisi, ilçede hizmet veren dolmuş ve dolmuş taksicilerin sorunu çözmek üzere olağanüstü toplandı.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu'ndaki otoruma toplantıya çok sayıda dolmuş kooperatifi yetkilisi katıldı. Tek gündem maddesiyle toplanan meclise Belediye Başkanı Yunus Bozbey başkanlık etti.

Dolmuşlara alternatif olarak getirilen dolmuş taksilerin faaliyete geçmesiyle başlayan anlaşmazlıklar, çeşitli eylemlere sahne olmuş ve bu anlaşmazlıklar nedeniyle zaman zaman vatandaşlar zarar görmüştü.

Konuyla ilgi olarak çalışmalar yapan belediye, İlçe Trafik Komisyonu'nun kararları doğrultusunda bir uygulama belirledi ve meclis gündemine sundu. Gümrük ve 25 nolu taşıyıcı kooperatiflerinin yeni belirlenen güzergah çerçevesinde Agonya Garajı ve şehirlerarası otobüs terminali arasında hizmet vermeye başlaması onaylandı.
Belediye Başkanı Yunus Bozbey, terminalin küçük olmasından dolayı 2 kooperatifi Agonya Garajı'na sevk ettiklerini belirtti.

Bazı dolmuş kooperatifi yetkililerince tepkilere neden olan yeni kararın açıklanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 19:31:09
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 10:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?