7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Belediye Tarihi Park'a el attı

Balıkesir’in Edremit Belediyesi, ilçenin tarihi Faruk Serpil Parkı ile Edremit Körfezi’nin en büyük semt pazarı olan Çarşamba Pazarı’nda yeni düzenlemeler yapma kararı aldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit ziyareti günlerinde de var olan ve ülkenin ilk havuzlu şehir parkı olma özelliğini taşıyan Faruk Serpil Parkı’nda hizmet veren çay bahçeleri gibi işletmeler üzerinde inceleme yapan belediye görevlileri, kendilerine verilen alanların dışına taşan çay bahçelerinde ölçümlere başladı. Çay bahçelerinin belirlenen sınırlar dahilinde hizmet vermesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, parka yeniden çeki düzen verileceğini bildirdi.

Başkan Kılıç, Faruk Serpil Parkı ile birlikte, Edremit Körfezi’nin en büyük semt pazarı olan ve Çarşamba Pazarı olarak adlandırılan Pazar yerinde de incelemeler yapılmaya başlanarak, Halk Eğitim merkezi mevkiine köylerden gelen pazarcıların yerleştirileceğini bildirdi. Faruk Serpil Parkı içinde gün boyu üçlüm yapan belediye görevlileri, hazırladıkları ölçüm raporlarına göre tespit ettikleri taşma görülen alanlarda değişiklikler yapılmasını kararlaştıracak.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?