7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Belediye toplantısı internetten verildi

Balıkesir Belediye Meclisi'nin ağustos ayı toplantısı yapıldı.
Meclis toplantısında, komisyonlara havale edilecek evraklar ile imar komisyonundan gelen evraklar görüşüldü.

Ağustos ayı toplantısında bir ilk gerçekleştirildi. Belediye Meclis toplantısı, belediyenin internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınlandı. Sanayi Sitesi 4. kapı karşısındaki bir işletmenin içkili yerler bölgesine dahil olma isteği belediye meclisinde görüşüldü. Asayiş gerekçesi ile komisyonun reddettiği teklifi, belediye meclisi 25 ret ve 3 çekimser oy ile kabul etti.

Belediye Başkanı İsmail Ok, son zamanlarda belediyeye içki ruhsatı için başvurular olduğunu, bunun münakaşa konusu olmasını istemediğini, her partiden birer temsilci ile içkili yerleri değerlendirecek bir komisyon kurulmasını teklif etti. Bunun üzerine belediye meclis üyeleri Kemal Büyükakın, Nazif Eren, Recep Meşe, Adil Uz ve Birol Koçak'tan oluşan bir komisyon kuruldu.
Ağustos ayı belediye meclisi toplantısının gündemini imar konuları oluşturdu. Dumlupınar Mahallesi'ndeki ticaretle uğraşan bir işyerinin 4 katlı bina için istediği izin ve Paşaalanı Mahallesi'nde bir alanın özel sağlık tesisi olarak imar planı değişikliği ilgili komisyonlara havale edildi.

Komisyondan gelen imar evraklarının görüşüldüğü toplantıda, belediyeye ait hisseli, şuyulu parsellerin satış, trampa ve tahsisi konusu kabul edildi. Meclis üyesi Hazım Köse, eski belediye başkanlarının hataları olduğunu, imar planı değişikliklerinin sırf bir bölgenin işi görülsün mantığı ile düşünülmemesi gerektiğini belirtti.

Başkan İsmail Ok, meclis toplantısında evraklarla ilgili ne okunuyorsa o konuda çalışma yapıldığını, ek hiç birşeyin olmadığını söyledi. Öte yandan, Gündoğan, Mirzabey ve 2. Mirzabey mahallellerinde belli yerlerin Milli Savunma Bakanlığı'nın kullanımına verilmesi için askeri alana dönüştürülme talebi, kentin teknik ve altyapısını olumsuz etkileyeceği gerekçesi ile belediye meclisince reddedildi.
Belediye Başkanı İsmail Ok, toplantı sonunda yaptığı açıklamada eski lunapark alanının kamyon garajı yanındaki alan ile takasının gündemde olduğunu ve konu ile ilgili olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını söyledi. Gerekli şartların oluşması durumunda altı otopark, üstü park olan bir proje yapabileceklerini belirten Ok, otele karşı olmadığını ancak adı geçen yerde kurulacak bir otelin şehir trafiğini olumsuz etkileyeceğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?