6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediye ünlü şairi unutmadı

Balıkesir'in Havran Belediyesi, Havranlı olan ünlü şair Halil Soyuer için anma programı düzenledi.

Belediye Başkanı Levent Gökalp, ölüsüne sahip olmayanların dirisine de sahip çıkamayacağını belirterek, ünlü şairi rahmetle anacaklarını belirtti.

Gökalp, "Neşe Demirbil tarafından organize edilen anma töreni 17 Ocak cumartesi günü saat 16:00'da anıt mezarı başında tören ile başlayacak. Yasin okunacak. Gün boyu da yapılacak anonslarla ilçede şairin şiirleri okunacak. Akşamı ise Koca Cami'de mevlit okutulup gündüz ve gece lokma ikramları, şeker ikramları yapılacak Sanatsever tüm halkımızı ilçemize bekliyoruz." dedi.

Gökalp, "Ünlü şairimiz 1921 yılında Havran'da doğmuş, 2004 yılında vefat etmişti. Soyuer, şiir yazmaya lise çağlarında başlamış, ilk şiiri 1937 yılında Balıkesir Lisesi dergisi Alkım dergisinde yayınlanmıştı. 1947 yılına kadar Ankara Halk Evi'nde Dil ve Edebiyat başkanlığı görevini yürütmüştür. İlk şiir kitabı 1950 yılında Liman adıyla yayınlanmıştır. Dünya şairler gününde ülkemizi yurt dışında temsil etmiştir. Yüzlerce şiiri şarkı olarak ünlü sanatçılar tarafından seslendirilmiştir. Adına televizyon programları düzenlenmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 15:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?