3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Belediyede ihaleye fesattan tutuklama

AKP’li Balıkesir Belediyesi’nde ihaleye fesat karıştırdıkları ileri sürülen beş kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Mali İşler Müdürü İsmail Çur da var. 

Balıkesir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan, Balıkesirspor’un kullandığı Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri ile Gençlik Merkezi’ndeki inşaat ve onarım işi, ihale yapılmadan bir müteahhit firmaya verildi. Ancak bir süre sonra aynı iş için ihale açıldı. İhaleye giren bir firma yetkilisi, yapılacak işin yerini incelemek için Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’ne gittiğinde, ihaleye konu inşaat ve onarım işinin bitmiş olduğunu gördü. Firma yetkilisi, durumu noter aracılığıyla tespit ettirerek, polise bildirdi.

Gayriresmi olarak bitirildiği ileri sürülen iş için usulsüz olarak belediyede ihale düzenlendiği gerekçesiyle harekete geçen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üç gün önce saat 16.00 sıralarında operasyon başlattı. Belediyeye giden polisler Yazıişleri Müdürü Coşkun Kutlu, Mali İşler Müdürü İsmail Çur ve Fen İşleri Müdürü Nazım Ergelen’in de aralarında bulunduğu 10 kişiyi gö-zaltına aldı. Kutlu’nun da aralarında bulunduğu dört kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Ergelen serbest kalırken, İsmail Çur, ağabeyi Ahmet Çur, usulsüz olarak işi aldıkları ileri sürülen müteahhit firma yetkilileri Tarık Boran, Ahmet Engin Mehmet İrfan Duroğlu tutuklandı.

Radikal
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a.k IP: 78.174.223.xxx Tarih : 4.12.2008 09:48:03

eee hak ettiler biz cok duyarsız kaldık ama helal olsun bu işi meydana cıkarana ceksinler cezalarını ben cok yalvardım ismail çura iş yaptık paramızı almak için çok salladın be ismail şimdi sen sallan