3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Belediyede toplu sözleşme sevinci

Balıkesir'in Edremit Belediyesi ile Hak-iş'e bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. 

Edremit Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde nihai imzaların atıldığını belirten Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Av. İsmail Özgüven, "Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde belediye başkanımızın yapıcı tutumları ve örnek bir işveren tavrı bizleri son derece memnun etmiştir. Üyelerimizin hakları konusunda imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmesi hayırlı olsun" dedi. 

Belediye Başkanı Yunus Bozbey, "Hizmet-İş Sendikası ile bir süredir yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığını duyurmaktan çok mutluyum. Göreve geldiğimizde işçilerimizin beşte biri sendika üyesi idi ve o tarihte geçerli toplu iş sözleşmesinden sadece bu işçiler yararlanmakta idiler. Bu durum belediyemize bağlı işyerlerinde çalışmakta olan işçilerimizin ücret ödemeleri ve sosyal haklarında farklılığa sebep oluyordu. Bu da iş barışını zedelemekte idi. Biz bütün işçilerimizi ayrım yapmadan aynı iş sözleşmesi kapsamına dahil ettik. Bu noktadan hareketle de bütün işçilerimizin haklarının objektif esaslara göre belirlenmesi ilkesi ile yola çıktık ve belediyemizin mali imkanlarını da zorlayarak işçilerimizin ücretlerini ve sosyal haklarını en iyi seviyeye getirmeye çalıştık. Üzerinde anlaşmaya vardığımız toplu iş sözleşmesi hükümleri ile bunu başardığımız inancı ile herkese hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi. 

Yeni düzenleme ile işçilerin maaşına yüzde 70'lik zam yapıldığı, sözleşmenin eylül ayı itibarı ile yürürlüğe gireceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 18:42:42
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 18:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?