6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediye'den çevre eğitimi

Belediye Çevre Koruma Müdürlüğü uzmanları, okullarda çevre koruma bilincinin oluşturulması ve Balıkesir Belediyesi'nin çevre projeleri hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi amacıyla toplantılar tertip ediyor. 

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi yemekhanesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, 350 kişilik bir öğrenci grubuna, hava, toprak, gürültü ve su kirliliği hakkında belediyenin yürüttüğü çalışmalar anlatıldı. Özellikle kullanılabilir atıklar üzerinde durulan toplantıda, öğrencilere atıkların nasıl ayrıştırılacağı konusunda çeşitli bilgiler verildi. 

Geri kazanım projesinin, çevre koruma konusunda önemli bir yere sahip olduğu vurgulanan toplantıda, Çevre Mühendisi Tülay Selici'nin hazırladığı, "Çevre kirliği ve geri kazanım projesi" sunumunun ardından Çevre Koruma Müdürü Ayşin Şirvancı, öğrenci ve öğretmenlerden gelen soruları cevapladı. Son yıllarda çevre bilincinin gelişmesine dikkat çeken Şirvancı, "Öğrenciler çevre konusunda çok duyarlılar. Gelecek nesillerin çevre konusunda duyarlı olmaları ve ilgi göstermeleri çok önemli ve sevindirici bir gelişme. Önümüzdeki dönemlerde ilköğretim ve liselerde bu tür bilgilendirme çalışmalarını devam ettirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 16:58:12
Güncelleme :31 Mayıs 2006 Çarşamba 14:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?