3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Belediyeden çevreci muhtarlara plaket

Balıkesir Belediyesi atık pillerin ayrı olarak toplanarak, çevreye zarar vermeden imha edilmesi faaliyetlerine destek veren mahalle muhtarlarını ödüllendirdi. 

5-10 Haziran Dünya Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde, geçen yıl mahallelerinde en çok atık pil toplanmasını sağlayan muhtarları kabul eden Belediye Başkan Vekili İlyas Kapısız, doğal çeveyi gelecek nesillerimizden ödünç aldığımızı hatırdan çıkarmamamız gerektiğini söyledi.


Çağdaş yaşamın çevre üzerinde meydana getirdiği olumsuz etkilerinin hemen her konuda çevrenin korunması fikrini ortaya çıkardığına dikkat çeken Kapısız, "Bilindiği üzere, pillerin içinde bulunan kimyasal maddeler, özellikle toprağı ve suyu, telafisi imkansız derecede kirletmektedir. Önemli ihtiyaçlar arasında bulunan pilleri kullanıldıktan sonra, diğer atıklara karışıtırılmadan ayrı olarak toplanması ve özel yöntemlerle bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bu konuda belediyemizin 4 yıl önce başlattığı uygulama bugün oldukça memnuniyet verici bir seviyeye gelmiştir. Bu başarının elde edilmesinde, çok değerli mahalle muhtarlarımız ile okul müdürlerimizin yakın ilgi ve duyarlılıkları bulunmaktadır. Kendilerine, halkımız beldiyemiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

2007 yılı içinde mahallelerinde en çok atık pil toplanmasını sağlayan, Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Celal Karabulut ve Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Şinasi Çağlı teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?