3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Belediyeden modern pazar yeri

Balıkesir zahire pazarının ortasındaki boş alana inşa edilen daimi pazar yerinin kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi. 

Balıkesir salı pazarı esnafının nakledileceği daimi pazar yeri, zahire pazarının ortasında bulunan 4 bin 850 metrekarelik alana yapılıyor. Önceki günlerde hafriyatın tamamlanmasından sonra üst yapı inşaatına başlandığı bildirildi. Toplam 3 bin 250 metrekare kapalı alana sahip olacak olan daimi pazar yerinde, 126 adet stand yerinin yanı sıra, alışveriş için pazara gelenler ve pazarcı esnafının da kullanabileceği 15 araçlık mini otopark yeri yapılması planlanıyor. Çelik konstrüksiyon şeklinde inşa edilen daimi pazar yerinin üzerinin ise fiber çatı kaplama ve doğal ışık bandı kaplama gibi modern malzemelerle imal edilip çatı ile kapatılacağı belirtildi. 

Salı pazarı esnafının yeni pazar yerine kaydırılmasıyla, mevcut salı pazarı ve balık pazarı yıkılarak, yüksek tavanlı, tek katlı, otoparkı bulunan ve hem hal binası, hem de balık pazarı esnafını içinde barındıran entegre bir gıda çarşısının inşa edileceği ifade edildi. 

Bu yıl sonuna kadar tamamlanıp hizmete açılacağı belirtilen modern gıda çarşısında 107 adet dükkanın yer aldığı öğrenildi. Çarşının, alışveriş merkezi konforuna sahip olacağı ve içerisinde iki katlı dükkanların yanı sıra, çay ocağı ve kafeterya gibi sosyal tesislerin bulunacağı belirtildi. 150 araç kapasiteli, müşterilerin alışverişlerini yapabilecekleri belirli bir süre ile ücretsiz kullanabilecekleri otoparka ek olarak, çarşıdaki işyeri sahiplerinin araçları için de 100 araçlık özel bir otoparkın da projeye dahil edildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 16:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?