6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediyeden poşet kampanyası

“Daha Temiz Edremit” sloganıyla hareket eden Edremit Belediyesi, şehirde yeni bir kampanya başlattı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, önceki günden itibaren pazar yerlerinde ve çarşı içinde yer alan esnafları uyararak bundan böyle, her iş yerinde çöplerin akşamları, 20-20.30 arasında poşetler içinde bırakılmasını tebliğ etti.

Edremit’te 30 kişilik bir ekiple şehir temizliğini yürütmeye çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğü, önceki gün Pazartesi pazarının yapıldığı alanda hem esnafı uyardı, hem de 150 kadar poşet dağıtarak, çöplerin bu poşetlere konularak çöp konteynerlerine bırakılması uyarısında bulundu.

Çöplerini ve ambalaj artıklarını uyarılara rağmen, mevcut yasaya rağmen, erken saatlerde market önlerine bırakan iş yerlerinin temizlik kurallarına aykırı olarak verdikleri görüntüler fotoğraflandı.

Uyarıların yanında cezaların da yazıldığı uygulamaların titiz şekilde devam edeceğini belirten ilgililer şunları söyledi:

“Temiz ve sağlıklı bir Edremit için, sadece Belediye’nin temizlik işleri personelinin çabaları yeterli olmaz. Esnaftan mahalle sakinlerinden özen bekliyoruz. Evinin dükkanının 2o metre ilerisinde çöp konteyneri varken çöp torbasını kapı önüne direk dibine bırakanlar var.Çarşamba ve Cumartesi pazarlarında, çarşılarda vatandaşlarımız biraz özenli ve sorumlu davranarak çöplerini poşetlere koyarlarsa hem çöpler dağılmaz ve koku saçmaz hem de tezgah ve iş yerlerinin önü daha temiz kalır. Temizlik işlemleri de daha kolay yapılır.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 18:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?