6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediye'den yerinde inceleme

Balıkesir’in Edremit ilçesi mücavir alanda, ilk kez belediye daire amir ve müdürlerini gören vatandaşlar şaşırdılar.

Edremit Belediye Başkanlığı görevini devr aldıktan sonra Kızılkeçili ve Dallas mevkisi sakinleri ile bir araya gelen başkan Av. Tuncay Kılıç’ın talimatları doğrultusunda harekete geçen belediye daire amir müdürlerinin vatandaşla bir araya geldiği açıklandı.

Çanakkale yolu üzerinde bulunan Kızılkeçili bölgesi içindeki bölgede Edremit Belediyesi mücavir alanı içinde bulunan mahalle ve site sakinleri, yıllardır dilekçelerine dahi cevap alamadıkları belediye yetkililerini karşılarında görünce gözlerine inanamadıklarını belirterek yine ilk kez birinci ağızdan sorunlarını iletme fırsatı buldular.

Bu güne kadar ihmal edildiklerini belirten mahalle sakinleri, “Çukurlarla dolu bu yoldan kalkan tozlar yüzünden nefes alamıyoruz, içimiz dışımız toz oldu. Yollarımız bozuk. Sesimizi şimdiye kadar duyuramadık.O yüzden adeta toz soluyoruz. Burada yemeklerimize kadar toz dolduğu için sağlıklı yaşamdan yoksunuz. Etraftaki sazlıklarda, su kanallarında gerekli ilaçlama yapılmadığı için sivrisinekten geceleri uyku uyuyamıyoruz.

Biz burada insanca yaşam koşullarının sağlanmasını istiyoruz. İlk defa Edremit Belediyesi’ni yanımızda görüyoruz.Çok mutylu olduk. Yunus Emre caminin çevre düzenlemesinin yapılması ve Dallas bölgesinde belediye otobüsü için durak yapılmasını çok yerinde olur” şeklinde konuştular.

Ekip, ayrıca geniş katılımlı komisyon üyeleri ile bölgede yeşil alan olarak ayrılan yerlerde düzenlemesi yapılacak çocuk park ve oyun bahçelerinin de yerlerini tespit etti Pina Deresi ıslah alanı dahil bölgede gezilerek gerekli incelemeleri yapan heyet, tarihi çınar altında misafir edilerek, burada mahalle sakinleri tarafından çay ikramında bulunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?