3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Belediyeden yeşil alan seferberliği

Balıkesir Belediyesi yeşil alanları artırmak için seferberlik başlattı. 

Balıkesir Belediyesi tarafından bugün yapılan bir açıklama ile şehir merkezindeki bazı noktalarda yeşil alan oluşturma çalışmaların başlatılacağı bildirildi. Belediyenin uzun dönemli planlamaları arasında olan Atatürk Parkı'ndan başlayarak, tren garı ve kent aktivite merkezini de içine alan bir alanda büyük ölçekli park alanları oluşturulması için çalışmalara başlanıyor. Balıkesir için önemli bir yere sahip olan Çamlık Tepesi de yeşil bölge planlamaları arasında yer alıyor. 2006 yılında Balıkesir Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ve Mimarlar Odası danışmanlığında "Çamlık Kentsel Tasarım Ulusal Proje Yarışması" yapılarak bölge ile ilgili çalışmaların ilk adımı atılmıştı. Yarışmada beğenilen projelerin hayata geçirilmesi ile Çamlık Tepesi ve çevresinde yer alan ağaçlandırma alanlarının bir bütünlük içinde şehre kazandırılması düşünülüyor. 

Çamlık projesine ek olarak, vatandaşların Atatürk Parkı'ndan sonraki en büyük dinlenme alanı olan Asri Mezarlık alanı içinde özel bir projesi hazırlandığı bildirildi. Engelli vatandaşlar için özel ünitelerin kurulacağı park ile ilgili proje doğal SİT alanı olması sebebi ile "Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun" onayına sunuldu.Asri Mezarlık projesi onaylandıktan sonra, yapılacak ihalenin ardından çocuk parkı ve bölgedeki vatandaşların dinlenme alanı olarak hizmete sunulacak. 

2008 YILINDA 25 PARK YAPILACAK 

Balıkesir Belediyesi kent merkezinde orta ve uzun vadede oluşturmayı planladığı yeşil bölgelerin yanı sıra her mahallede dinlenme alanları ve çocuk parkları yapımına da başlanacağını bildirdi. Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün koordiansyonunda 4 yıl içinde 100 adet çocuk parkı yapılırken, 2008 yılında şehir merkezine 25 park planlaması ve 33 çocuk parkının düzenlenerek hizmete girmesi amaçlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 11:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?