6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediyeler Birliği'ne yeni başkan

Çanakkale ve Balıkesir'deki 25 belediyenin üye olduğu Marda ve Kaz Dağları Belediyeler Birliği'nin başkanlığına Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova seçildi.

Burhaniye Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıda, başkanın yanı sıra başkan vekillikleri ile katiplikler ve encümen üyelikleri de seçildi. Birlik başkanlığına tek aday olarak katılan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, birliğin ilk başkanı oldu.

Başkan yardımcılıklarına ise Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer ile Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu seçildi. Birlik katipliklerine de Hamdibey Belediyesi'nden Metin Sever ile Altınoluk'tan Hasan Yavuz seçilirken, encümen üyeliklerine de Filiz Tekeli, İmadettin Meriç, Alaeddin Özkurnaz ve Mehmet Çınar getirildiler. Belediye Başkanı Fikret Akova yaptığı konuşmada, kendisini birlik başkanı Seçen üyelere teşekkür etti.

Marda Dağı ve Kaz Dağları'nın çok önemli olduğunu belirten Akova, "Yapılan yoğun çalışmalar sonucu Madra Dağı ve Kaz Dağlarındaki talan önlendi. Burada çok emeği geçen Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş ve Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur ile tüm çevreci kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Birlik encümenine seçilen Ayvalık belediye meclis üyesi Filiz Tekeli de yaptığı konuşmada, "Böyle bir birlik Türkiye'de ilk defa kuruluyor. Körfez bölgesinde katı atakların ayrıştırıldıktan sonra toplanmasını istiyorum. Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 14:05:20
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 14:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?