3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Belediyenin gar temizliği başladı

Balıkesir'de, TCDD ile yapılan protokol doğrultusunda belediyeye geçen istasyondaki depoların yıkımına başlandı. 

Belediye ekipleri, gar alanının boşaltılmasıyla ilgili protokol doğrultusunda, gar alanındaki binaları yıkıyor. TCDD ile Belediye arasında 17 Kasım 2007 tarihinde imzalanan, mevcut gar alanının Belediyeye devredilmesiyle ilgili protokol kapsamında boşaltılacak alanda bulunan binaların yıkım işlemlerine başlandı. İlk olarak TCDD'nin Genel Kurmay tahsisli deposu, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı. Böylece, protokolün uygulanmasına da resmen başlanmış oldu. Yıkım ekibinin başında bulunan Balıkesir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Nazım Ergelen, protokol fiilen hayata geçirdiklerini söyledi. Ergelen, depo yıkımıyla başlayan işlemlerin, deponun bulunduğu koridorda süreceğini, yıkılan depo ile istasyon arasında kalan binaların da ilk etapta tamamen kaldırılacağını bildirdi. Nazım Ergelen, "Alanda bulunan tescilli tarihi binalar haricinde gar alanındaki bütün binaları aşama aşama yıkacağız" dedi. 

TCDD ve Balıkesir Belediyesi arasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle imzalanan protokole göre, gar alanındaki yolcu peronları ve tescilli tarihi binalar dışındaki bütün yapılar yıkılarak yeşil alan, meydan ve küçük bir bölümü de ticari alan olarak değerlendirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 12:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil ülke IP: 87.176.119.xxx Tarih : 15.01.2008 17:42:44

vatan sevgisi imandandir.sayin baskan ve ekibi vatanimiz olan balikesir'i güzellestirmek icin büyük islere el attilar ve bugüne kadar da cok güzellikleri gördük,daha da güzel yasanilir bir ilimiz olacak inaniyorum. selamlar