3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Benzinlikte yangın paniği

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, bir benzin istasyonun dinlenme tesislerinde çıkan yangında facianın eşiğinden dönüldü. Paniğe sebep olan yangın, benzin istasyonuna ulaşmadan güçlükle söndürülebildi. 

Edinilen bilgiye göre, Susurluk-Bandırma yol ayrımı Çatalceviz mevkiinde bulunan ve 1996 tarihinde Susurluk kazasına adı karışan kamyonun çıkış yaptığı Hakiki Koç Turizm Yıldız Dinlenme Tesisleri'nde saat 10.30 sıralarında çatıdaki elektrik kontağından yangın çıktı. Çatının ahşap ve plastik olması sebebiyle yangın büyüyerek kısa sürede tesisi sardı. Yangına çevre ilçe ve belde itfaiyeleri ile orman işletmesi, şeker fabrikası ve askeri itfaiyeler de müdahale etmesine rağmen tesis küle döndü. Rüzgarın aksi yönde esmesi sayesinde alevler yakındaki LPG tanklarına sıçramazken, büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. 

Olay yerine gelen Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Susurluk Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş, Balıkesir Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Tural, Susurluk Garnizon Komutanı Yarbay Bülent Tosun ve Emniyet Müdürü Ahmet Erkut Erol, söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Vali Hatipoğlu, yangının tesis çatısındaki elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini belirterek, "Çevredeki tüm itfaiyelerin müdahalesine rağmen maalesef güzel bir tesisi kaybettik. Rüzgarın aksi yöne esmesi yangının akaryakıt tanklarına sıçramasını önledi. Hepimize geçmiş olsun" dedi. 

Çalıştıkları yer gözleri önünde yanan işçilerden bazıları baygınlık geçirirken, Hatipoğlu işçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Fikret Şeker isimli müstecirin 3 yıldan beri çalıştırdığı tesiste çıkan yangında can kaybı meydana gelmezken, maddi zararın yaklaşık 600 bin YTL civarında olduğu ve tesisin sigortasız olduğu öğrenildi. Yangınla ilgili tahkikat sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 18:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?