3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Besicilerin köpek korkusu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, dağlarda başı boş gezen köpekler besicilerin korkulu rüyası haline geldi. Koyun sürülerine saldıran köpekler, bu defa da bir sığırı ağır yaraladı. 

İlçeye bağlı köylerde başı boş dolaşan köpekler besicilerin korkulu rüyası haline geldi. Dağlarda otlayan sürülere saldıran köpekler, bu defa da Karadere köyünden Aziz Yalazı'ya ait bir sığırı yaraladı. Yalazı, köpeklerin yaraladığı sığırını Burhaniye ilçe merkezindeki veteriner hekim Murat Turhan'a getirdi. Sığırın yaralarını temizledikten sonra dikiş atar Turhan, "Köpekler sığırı fena yaralamış. Isırılmanın üzerinden 3-4 gün geçmiş olmalı. Yaraları temizledik. Hayvana antibiyotik ve vitamin verdik. Bir aydan önce iyileşmez. Onun için çok ihtimam göstermek gerekiyor" dedi. 

Sığırların dağda başı boş dolaştıklarını belirten Aziz Yalazı, "Düveyi dağda yaralı halde gören komşular bana haber verdi. Kamyonetle ilçe merkezine getirip veterinere gösterdim. Köpekler daha evvel de bir komşumun 5 kuzusunu parçaladı. Elimize silah alıp köpek nöbetine çıkacağız. Başka türlü hayvanları koruyamayız. Buna bir çare bulunmalı. Düvenin yaralarını görünce çok üzüldüm. Eskiden hayvanları kurtlar parçalardı, şimdi köpekler parçalıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 14:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?