6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

BEST'ten yüzde 500 kar payı

Türkiye'nin en büyük trafo üreticisi olan Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri (BEST) A.Ş.'nin, 2008 yılında sağlanan cirodan ortaklarına yüzde 500 (brüt) kar payı dağıtacağı bildirildi.

2008 yılında yüzde 46'lık artışla cirosunu 205 trilyona çıkaran şirketin karı ise yüzde 12'lik artışla 38 trilyona yükseldi. BEST A.Ş. olağan genel kurulu yapıldı. Fabrikada ortakların da katılımıyla yapılan genel kurulda konuşan şirketin yönetim kurulu başkanı A. Rona Yırcalı, aynı zamanda 43. kuruluş yılını kutladıkları fabrikanın bu günlere erişmesinde en büyük katkının, fabrikanın sahibi olan babası merhum Sırrı Yırcalı'yı rahmetle andıklarını belirtti.

Yırcalı, BEST A.Ş.'nin 2008 yılındaki cirosunu yüzde 46 arttırarak 205 milyon TL.'ye çıkardığını, aynı dönemdeki karını yüzde 12 yükselterek 38 milyon TL.'ye çıkardığını açıkladı. BEST'in 2008 yılındaki satışlarının yüzde 60'ının ihracata dönük olduğunu belirten Rona Yırcalı, geçen yıl 45 ülkeye yapılan ihracatın bu yıl Belçika ile beraber 46 ülkeye çıktığını, yaşanan tüm ekonomik olumsuzluklara ve krize rağmen üzerinde Türk bayrağı taşıyan ve tamamen yerli sermaye ile yapılan bu gurur verici çalışmaların başta yönetim olmak üzere tüm fabrika çalışanlarına ait olduğunu söyledi. Bir önceki yılın (2007) aralık ayında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde temeli atılan ikinci tesisin Bu ayın sonunda tam kapasite ile üretimine başlayacağını açıklayan A. Rona Yırcalı, maliyeti 125 milyon TL. olan yeni tesisin, yatırımın yapılmadığı dönemde krize rağmen sıfırdan meydana getirildiğini vurguladı. OSB'deki tesisin Gebze-İzmir arasındaki en büyük tesis olduğu ve son teknolojinin kullanıldığı belirtildi.

YÜZDE 500 KAR DAĞITACAK
BEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı A. Rona Yırcalı, 2008 yılının tüm olumsuzluklarına rağmen kapasiteyi artırmanın yanında, işsizliğin yoğunlukla yaşandığı bu dönemde istihdamı da arttırdıklarını söyledi. BEST'te 480 kişi olan çalışan işçi sayısının 783 kişiye çıkarıldığı, şirketin, Balıkesir'de toplu sözleşme yapan tek özel kuruluş olduğu hatırlatılırken, çalışanlara açıklanan yıllık enflasyonun üzerinde de zam yapıldığı bildirildi. Rona Yırcalı, "Geçtiğimiz yıl ödenen kurumlar vergisinde lider olmanın yanında bu yılki hedefimiz de aynıdır. Her zaman olduğu gibi bu yıl da ortaklarımızı unutmadık. 2007 yılında dağıtılan yüzde 250 oranındaki kar payının ardından bu sene ekonomide yaşanan tüm olumsuzluk ve krize rağmen kar payımız da ikiye katlanmıştır. Ortaklarımıza yüzde 500 oranında brüt kar dağıtımı yapılacak" dedi.

Gerçek anlamda halka açık olan BEST A.Ş.'nin, hissedarlarına yüzde 500 kar payı dağıtacağı açıklaması, genel kurula katılan ortaklar tarafından memnuniyetle karşılandı. Katılımcılar, şirket yönetimini başarılarından dolayı kutlayıp teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?