6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Beyaz et ve yumurtada umut ihracatta

Beyaz et sektörü temsilcileri, tüm dünyayı saran küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerini yurt dışına piliç eti ve yumurta ihracatıyla aşmaya hazırlanıyor. Piliç üreticileri özellikle Çin ve Güney Afrika ülkelerine ihracata başlıyor.

Türkiye'nin en önemli beyaz et üretim merkezlerinden Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki üreticiler, yurt dışı ihracat bağlantılarını genişletiyor. Türkiye geneli ve yurt dışına piliç eti ve yumurta satışı yapan Bandırma merkezli Bozlar Piliç firması, tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizi ihracatla aşacak. Vietnam, Irak, Suriye gibi ülkelere ihracat yapan firma, yeni anlaşmalarla Güney Afrika ülkeleri ve Çin'e de ambalajlı piliç eti ihracatına başlıyor. Ambalajlı piliç etlerinin mayıs ayı içerisinde soğutmalı TIR'larla yurt dışına gönderilmeye başlanacağı belirtildi.

Bozlar Piliç Genel Müdür Yardımcısı Birol Özer, 2008 yılında beyaz et sektörünün de krizden etkilenerek zor dönemler geçirdiğini belirterek, yaptıkları yeni ihracat bağlantılarıyla sektörün yeniden hareketleneceğini söyledi. Özellikle Çin ve Güney Afrika ülkelerinden beyaz ete yoğun bir talep geldiğini ifade eden Özer, "2008 yılında beyaz et sektörü kriz nedeniyle zor dönemler geçirdi ancak ihracat bağlantılarından sonra sektörümüz daha hareketlenecektir. Vietnam ve Irak'a piliç ihracatı dışında Güney Afrika ülkelerinden gelen yoğun taleple 1 yılı aşkın süreyle anlaşmalar yapıldı. Çin, Irak, Vietnam, Güney Afrika bağlantılarımız oldu. Yumurta ihracatımız ise Suriye ve Irak'a devam ediyor. Bölgeden 5-6 milyon adet yumurtacı ergen tavuk kesimi hedefliyoruz. Kendi üretimimiz ve dış piyasadan aldığımız tavukları kesimhanede hijyenik koşullarda kesip paketleyerek ihraç ediyoruz" dedi

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 16:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?