5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Big-Yem'den baskın açıklaması

BİG-YEM'DEN,

 

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde faaliyet gösteren Bigadiç Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BİG-YEM) fabrikasının müdürü Rauf Çağlayan, savcılık talimatıyla fabrikada jandarmanın arama yaptığını ancak ortada büyütülecek bir mesele olmadığını söyledi.

MÜHENDİSİNİ SUÇLADI

BİG-YEM Müdürü Raf Çağlayan İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bir başka haber ajansının fabrikada yapılan aramayla alakalı olarak, "ihaleye fesat karıştırıldığı" şeklindeki iddiasının çirkin ve üzücü olduğunu söyledi.

Bigadiç Cumhuriyet Savcılığı'nın bir şikayet üzerine açtığı soruşturma kapsamında savcılık talimatıyla harekete geçen jandarma ekipleri fabrikada arama yapmıştı. Tarım İl Müdürlüğü'nden görevlilerin de bulunduğu aramalarda fabrikada üretilen yemlere konsantre madde katıldığı vs iddiaları üzerine yem ve söz konusu ürünlerden incelenmek üzere numuneler alınmış, bu ürünlerin satın alındığını belgeleyen faturalar ile bilgisayarlara el konulmuştu. Bilgisayarların bugün fabrika yönetimine iade edildiği bildirildi.

Rauf Çağlayan, fabrikada işe alınan bir endüstri mühendisinin idare ile anlaşmazlığa düştüğünü, kendisinin işine son verileceğinden dolayı sözde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş olabileceğini, bunun tamamen art niyetle yapılan bir davranış olduğunu söyleyip fabrikada yasa dışı hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

Rauf Çağlayan, "Burası devlete ait bir kurumdur. Yönetim kurulu başkanı Sayın Valimizdir. İl Özel İdaresi ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin malıdır. Devletin kurumunda söz konusu iddiaların olması mümkün değil. Hele ki bazı haberlerde ihalelere fesat karıştırıldığı şeklinde iddialar var. Bunlar tamamen asılsızdır. Savcılığa iletilen bir şikayet üzerine gerçekleşen normal bir soruşturmadan ibaret bir durum var. BİG-YEM olarak Türkiye'nin sayılı yem fabrikalarının arasındayız, başarımız ve kalitemiz ortadadır" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Fabrikada çalışan ve görevine Haziran ayında son verileceği belirtilen endüstri mühendisinin ismini vermek istemeyen Rauf Çağlayan, ısrarlı sorular üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunan ismin bu kişi olmayabileceğini, ancak kendisinin bu şahıstan şüphelendiğini söyledi.

Çağlayan, söz konusu konsantre maddelerin her yem fabrikasında olduğu gibi kendilerinde de bulunduğunu, hatta yeni bir kamyon daha sipariş verdiklerini, ayrıca bu alımlar için ihale yapılmasının söz konusu olmadığını, ayrıca kendilerinden herhangi bir ifade alınmasının da söz konusu olmadığını kaydetti. Öte yandan, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin dün gerçekleştirdiği operasyonda el konulan faturalar ile alınan numunelerin incelemelerinin sürdüğü, Bigadiç Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 20:30:04
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 00:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süleyman süleyman IP: 88.247.227.xxx Tarih : 9.05.2010 00:52:59

götürün malı sonrada buyutulecek bişi yok diyin,devletin malı deniz götürün ağalarrrr ,götürüyosanız hesabınıda vereceksiniz tabiki