3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bigadiç sıcak su zengini

Balıkesir'in sıcak su kaynakları bakımından zengin bir bölgesi olan Bigadiç ilçesinde yeni bir termal kaynak bulunduğu bildirildi. İlçede geçen yıl yaşanan ısınma sorununun giderilmesi için başlatılan çalışmaların yeni bulunan su kuyusu ile son bulacağı kaydedildi. 

Bigadiç Hisarköy'de yaklaşık iki aydır süren çalışmalar olumlu sonuçlandı. Sondaj ekipleri 630 metrede sıcak suya ulaştı. Sıcak suyun yer yüzüne çıkarılma anında Bigadiç Belediye Başkanı Davut Uzuner ve belediye personeli de hazır bulundu. 

Belediye Başkanı Davut Uzuner, beklentilerinin çok üzerinde bir su kaynağı bulunduğunu söyledi. Yeni sıcak suyun yeryüzüne 90 derece civarında sıcaklık ve saniyede 30 litre çıktığı, bu rakamın artmasının beklediği bildirildi. 

Belediye Başkanı Davut Uzuner, ilçede geçen yıl yaşanan ısınma sorununun artık son bulacağını, yeni bulunan su kaynağının Bigadiç'e giden boru hattına dahil edileceğini söyledi. Uzuner, "Artık Bigadiç halkı soğuk kış gecelerinde üşümeyecek. Yeni suyumuz tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Hisarköy'deki yeni sıcak suyun bulunduğu sondaj bölgesine giden Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım da Belediye Başkanı Davut Uzuner'den bilgi aldı. Kaymakam Yıldırım, yeni termal su kaynağının bölge için çok önemli olduğunu belirterek sevincini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 11:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?