6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bigadiçliler bor için yürüdü

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bor madeni nakliyesinin yabancı firmaya verilmesine tepki gösteren vatandaşlar kaymakamlığa yürürken, çıkan arbedede polis göz yaşartıcı bomba kullandı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 10.00 sıralarında toplanan Bigadiç Taşıyıcılar Kooperatifi'ne (BİŞOKOP) mensup kadınlı erkekli 150 kişilik grup, bor cevherinin taşıma işinin başka bir firmaya verilerek kendilerinin işsiz ve aşsız bırakılmalarına tepki gösterdi.

Bigadiç Kaymakamlığı'na yürüyen kalabalık polis çemberine alındı. İlçe merkezinde yürüyüşe geçen öfkeli kalabalık, bor madeninin taşıma işinin tekrar kendilerine verilmesini isterken, slogan ve alkışlar eşliğinde tepkilerini dile getirdi. Daha sonra ilçe girişindeki Bişokop binasının bulunduğu İskele beldesindeki maden ocağına giden yol ayırımında toplanan Bigadiçliler, buradan ilçeye giren onlarca tır ve kamyonun yolunu keserek eylem yaptı.

İkazlara rağmen eylemlerini sürdüren kalabalığa polis müdahale etti. Balıkesir'den takviye olarak gönderilen çevik kuvvet ekipleri ile çok sayıda güvenlik görevlisinin ilçedeki olaylara müdahale ettiği bildirildi.

Bigadiç'te devam eden olayları yatıştırmak için olay yerine giden Belediye Başkanı Davut Uzuner, vatandaşları sakin olmaya çağırdı. Belediyle Başkanı Davut Uzuner'in telkinleriyle sakinleşen öfkeli kalabalığın eyleme devam ettiği, ilçedeki gerginliğin sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 14:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?