6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bigadiç'te araç yangını

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde park halindeki araç yandı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında araç tamamen kullanılamaz hale geldi.

Bigadiç'te bu sabah saat 03.30 sıralarında meydana gelen olayda, "Gangaster Ali" lakaplı Mehmet Atalay Bayatak'a (70) ait 10 US 438 plakalı otomobil henüz bilinmeyen bir sebeple yandı. Sepetli Kuyu Caddesi'ndeki ikametinin önünde park halinde olan aracın yandığını gören Bayatak, kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalıştı.

Çeşmeye bağladığı hortumla su sıkarak müdahale etmeye çalışan şahıs, araçtaki yangını kendisinin söndüremeyeceğini anlayınca polisi ve itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın söndürülürken otomobil ise tamamen kullanılamaz hale geldi. Aracı yanan Mehmet Atalay Bayatak'ın yaklaşık 3 ay önce de yine henüz bilinmeyen bir nedenle evinin bir bölümünün yandığı belirtilirken olayın sabotaj olma ihtimalini de değerlendiren polis soruşturma başlattı.

PET ŞİŞE BULUNDU
Otomobilinin birden alev aldığını söyleyen Mehmet Atalay Bayatak, "Bir aracın bu kadar kısa zamanda yanması mümkün değil" dedi. Araçtaki yangının motor bölümünden değil yan bölümünden çıktığı, bunun şüpheleri artırdığı kaydedildi. Atalay, "Daha öncede evimin bir bölümünü yakan kim ise bu aracı yakan da mutlaka o kişidir" diyerek şüphelinin bulunmasını istedi.
Olay yerinde inceleme yapan Bigadiç Emniyet Amirliği'ne bağlı ekipler, yapılan araştırmada yanan aracın yakınında yanmış halde bir pet şişe buldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 13:38:40
Güncelleme :4 Nisan 2009 Cumartesi 13:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?