6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bigadiç'te molotof gerginliği

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bor madenini taşıma işiyle ilgili yaşanan gerginlik devam ediyor.

Bigadiç Etibor tesislerindeki madenin nakliye işini kazanan doğulu bir firmanın kamyonlarına molotof kokteyli atıldığı iddiası ile polisin yaklaşık 40 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Bigadiç ilçesindeki bor madenini taşıma işiyle ilgili ihalenin ardından ilçede başlayan gerginlik devam ediyor. Madenin taşıma işini yıllardır üstlenen Bigadiç Taşıyıcılar Kooperatifi (Bişokop), son ihalenin il dışından başka bir firmaya verilmesine tepki gösterdi.

Bor madenini taşıma ihalesini kazanan Özay Lojistik isimli firmaya bağlı kamyonların ilçeye giriş çıkışları bir süre polis eskortluğunda yapıldı. Dün akşam geç saatlerde Bigadiç'e gelen yeni firmanın kamyonlarından birisine Koşu Yolu Mevkii'nde molotof kokteyli atıldığı iddia edildi. Kasasında ufak çapta hasar gören kamyon şoförünün ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bigadiç Emniyet Amirliği'nin başlattığı soruşturmada 40 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Arkadaşlarının emniyete götürüldüğünü duyan yüzlerce kişi Bigadiç Emniyet Amirliği'nin önünde toplanıp, tepki gösterdi. Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen kalabalık, molotoflu saldırı iddialarının da asılsız olduğunu savundular. Emniyet binası önünde toplanan öfkeli kalabalık saatlerce beklerken, Balıkesir'den ilçeye takviye olarak çevik kuvvet ekipleri gönderildi.

Olay yerine giden Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Davut Uzuner, Garnizon Komutanı Hidayet Soyuğurlu ve Emniyet Müdürü Hakan Zorlu, İlçe Emniyet Amirliği önünde toplanan vatandaşlarla görüştüler. Kaymakam Süleyman Yıldırım öfkeli kalabalığı sükunete çağırdı. Emniyette gözaltına alınan 40 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, öfkeli kalabalık da olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 21:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?