7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bigadiç'te tehlikeli provokasyon

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde şehir girişindeki karayolu levhalarına asılan yazılar tepki topluyor.

Bigadiç levhası üzerindeki, "Küçük Diyarbakır 7 km", "Küçük Diyarbakır Nüfusu: Özay Nakliyat" şeklindeki yazıların halkı aldatıp kışkırtmak isteyenlerin çirkin bir oyunu şeklinde değerlendirildi.

Bu arada, Bigadiç'e giden bir sürücü ilçe girişindeki levhada Bigadiç yerine, "Diyarbakır" levhasını görünce şaşırıp kaza yaptkı. Ne olduğunu anlamayan sürücü, dikkati dağılınca aracıyla yoldan çıkıp bankete girdi. Karayolu levhalarının üzerine monte edilen bu yazılarla ilgili olarak adli makamlarca soruşturma açılacağı bildirildi.

İlçede bor madeninin nakliyesiyle ilgili yaşanan gerginlikleri tırmandırmaya yönelik olduğu vurgulanan bu tür provokasyon girişimlerine karşı herkesin dikkatli olması istendi. Bigadiç Taşıyıcılar Kooperatifi (BİŞOKOP) başkanı Şerif Çolak, Balıkesir'de katıldığı bir toplantıda konuyu ilk defa duyduğunu, levhaları görmediğini, ancak yapılanın çok yanlış olduğunu söyledi.

Bigadiç ilçesinde yaşanan bu olay levhaları fark eden herkes tarafından tepkiyle karşılanırken, değişik yorumlara yol açtı. Bu hareketi yapanların bulunması, ilçede halkı provake edebilecek böyle girişimlerin önlenmesi gerektiği bildirildi. Yapılan şikayet ve ihbar üzerine karayolu levhalarındaki, "Küçük Diyarbakır 7 km" ve "Küçük Diyarbakır Nüfusu: Özay Lojistik" yazılarının söküldüğü, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?