6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Bilinçsiz ilaç kullanımı keneleri azdırdı'

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bahar aylarının gelmesiyle birlikte kene şikayetlerinin arttığı bildirildi. Zirai ilaçların bilinçsiz kullanılmasının kene sayısını artırdığına dikkat çeken veteriner hekim Uğur Tarhal, evcil hayvanlarda kene mücadelesinin yapılmasını istedi.

Baharın gelmesiyle birlikte ilçedeki kene şikayetleri de arttı. Özellikle köylerden gelen kene şikayetlerinin artığını belirten veteriner hekim Uğur Tarhal, kenelerin hayvanlarda verim kayıplarına ve bazen de ölümlere neden olduklarını söyledi.

Zirai ilaçların bilinçsiz kullanımının kene sayısını artırdığını belirten veteriner Uğur Tarhal, "Yurdun değişik yerlerinde zaman zaman yaşanan Kırım Kango Kanamalı Ateşi Hastalığı haberleri de insanların hassasiyetini artırdı. Son günlerde yörede kene şikayetleri arttı. Biz bu mevsimde evcil hayvanların kenelere karşı ilaçlanmalarını istiyoruz. Keneler hayvandan hayvana hastalık taşıyabiliyor. Ayrıca hayvanlarda büyük verim kayıplarına ve hatta ölümlere de neden olabiliyorlar. Özellikle kenenin yoğun olduğu yerlerde evcil hayvanlar ilaçlanmalı” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?