3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bin adet ıhlamur ağacı açacak

Balıkesir'in Havran Belediye Başkanı Levent Gökalp, daha yeşil ve modern bir ilçe için kent estetiğine uygun şehir içi ve çevresinin ağaçlandırma projelerini bir bir hayata geçirdiklerini belirterek 3 bin akasya fidanından sonra dere boyuna da bin adet ıhlamur ağacı dikileceğini açıkladı. 

Havran Belediye Başkanı Levent Gökalp, "Biz belediye olarak ağacı ve yeşili seviyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları yaparken de çok titiz bir çalışma içerisindeyiz. Nerede hangi ağaç türü daha sağlıklı gelişir, hangi ağaç türü o bölgeyi daha da güzelleştirir, ekilen ağaçlar ileride insanlar ve çevre için sıkıntı oluşturur mu, bunu araştırıyoruz" dedi. 

Havran'da köklü çözümler ürettiklerini söyleyen Gökalp, "Üstü sağlam altı çürük bir yapı en kolayı. Ancak biz en zor olanı yapmayı seçtik. Önce alt yapı sonra üstü dedik. Halkın parasını çar çur etmemek için alt yapıyı ele aldık. Her mahallede çalışmamız var. Alt yapıyı komple yeniliyoruz. Tekke Mahallesi yağmurlarda sel felekatine maruz kalıyordu. Her yağan yağmurdan sonra evleri su basıyordu. Biz Tekke Mahallesi'nde alt yapıyı komple değiştirdik. İçme suyu şebeke hattı borularını yeniledik. Önceki borular tıkanmış çürümüş, aynı hattan 3-5 eve su verilmiş. Bu neden üst katlara su çıkmıyordu" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 14:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?