6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Binlerce kişi İsrail'i protesto etti

Bandırma Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu'nun düzenlediği mitingde binlerce kişi İsrail'i protesto etti.

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden oluşan platformun tertip ettiği mitinge binlerce vatandaş katıldı. Kalabalık, Adnan Menderes Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla yürüyüp, İsrail'i protesto etti.
Polis miting alanına giren vatandaşların üstünü dedektörle aradı. 250 polis geniş güvenlik tedbiri aldı.

Bandırma Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu adına Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Recep Gökdeniz basın açıklaması yaptı. Gökdeniz, "İsrail'in saldırıları vahşete dönüştü. İsrail, çocuk, kadın, sivil ayırt etmeden katliama devam ediyor. Bunlara Türkiye olarak kayıtsız kalmamız mümkün değil. Filistinli kardeşlerimize dayanışmamız sürecek. Katil İsrail'i kınıyoruz" dedi.

Kalabalık, "Filistin yalnız değildir", "Kahrolsun İsrail!", "Katil İsrail! Filistin'den defol!" "Her yer Gazze, hepimiz Filistinliyiz" şeklinde sloganlar atıp pankartlar taşıdı.
Miting olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 20:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehemt IP: 88.253.88.xxx Tarih : 18.01.2009 17:09:00

Zulüm Asla Baki Kalmaz Bandırma’da bu mitingi organize edenleri kutluyorum. Çok değişik görüşteki insanlardan, vicdanı filistin için sızlayanlar Cumhuriyet meydanındaydı. Devran dönecek, bir gün Allah’ın İzniyle zulüm sona erip Filistinde ölen çocukların mezarlarında da kırmızı çiçekler açacaktır. O zaman geride sadece zulme karşı duranlar, zulme arka çıkanlar ve bir de ”bana ne” anlayışıyla seyirci olup ”kahrolsun Zalimler” diye bile bağıramayanlar kalacaktır. Vicdanların hesap verdiği gün, elleriyle yüzünü kapatmak zorunda kalmayacaklara ne mutlu.