3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bir aylık bebeği sokağa terk ettiler

Balıkesir'de, sokağa terk edilmiş halde bulunan 1 aylık bebek, ihbar üzerine olay yerine gelen polis tarafından hastaneye götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbarı değerlendiren ekipler, Ege Mahallesi, Demirciler Caddesi yakınlarındaki bir caminin karşısında terk edilmiş bir bebek buldu. Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü ekiplerinin teslim aldığı kundaktaki kız bebek, Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Burada yapılan incelemede, bebeğin kilosunun 3 kilo 400 gram olduğu, beslenme bozukluğu yaşadığı belirlendi. Hemen altı değiştirilen ve süt verilerek beslenen isimsiz bebeğin, bir süre kontrol altında tutulduktan sonra kimsesiz çocukların barındırıldığı Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yuvasına verileceği öğrenildi.

Gündüz vakti gerçekleşen olayda 20-25 günlük olduğu tahmin edilen bebeğin sokağa terk edilmesi tepkilere yol açarken, biraz daha geç kalınması halinde bebeğin soğuktan donabileceği veya sokak kedileri tarafından parçalanabileceği ifade edildi.

Polisin bebeğin ailesine ulaşmak için geniş çaplı araştırma başlattığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 23:57:10
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 00:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?