7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bir Bahar Akşamı şiir şöleni

Balıkesir’in Edremit Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kızılkeçili Köyü’nde’Bir Bahar Akşamı’ isimli şiir şöleni gerçekleştirildi.

‘Bir Bahar Akşamı’ şiir gecesi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl Kızılkeçili Köyü parkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, daire amirleri, davetliler ve Kızılkeçili Köyü halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Gecenin hazırlıkları haftalar öncesinden başladı. Öğrenci ve öğretmenler ve körfez halkından şairler gecede yer aldılar. İki saat süren program büyük bir beğeniyle izlendi. Gönül Ünver, Ertuğrul Akçaylı ve Zafer Bulut kendi şiirleriyle geceye renk kattılar.

Hürriyet, Fanatik ve Posta gazetelerinin eski yazarı, gazeteci ve TRT’de bazı güfteleri de olan Metin Everes ve Bilge Özgen gibi bestekarlarca bestelenerek çalınıp söylenen gecede, Ertuğrul Akçaylı, doğduğu Kızılkeçili Köyü’nde ilk kez köylüleriyle bir araya geldi. Davetlilere, “Kaz Dağları’nda Bir Gün” ve “Akçay’ım” isimli şiirlerini sunan Ertuğrul Akçaylı, Atatürk’ten ve İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’dan bilinmeyen iki büyük anıyı anlatarak alkış topladı.

Program sunucusu Birsel Sulak, okuduğu şiirle yürekleri titretti. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Soylu ve AR-GE Formatörü Alev Tekeoğlu şiiri anlatarak gecenin açışını gerçekleştirdi. Hadi Tiryaki, Tayfun Kağan, Mahmut Uğurcuklu, Alev Tekeoğlu Edremit Lisesi ve Edremit Anadolu Lisesi öğrencileri söyledikleri şarkı ve türkülerle misafirlerin gönüllerini doyururken, okunan şiirlerle de ruhlar şenlendi. Alev Tekeoğlu söylediği şarkılarla davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.
Ayrıca, resim öğretmenlerinin açmış olduğu sergiler de, büyük ilgi gördü. Yıl boyunca öğrencilerinin ve kendilerinin yaptıkları karakalem, yağlı boya ve seramik çalışmalarını sergileyen öğretmenler, öğrencileri ile birlikte sergilerini gelen misafirlere tanıttılar.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Soylu, “Hazırlıklar boyunca desteklerini hiç esirgemeyen başta Kızılkeçili köy halkı, köy muhtarlığı, Kızılkeçili Köyü Çevreyi Koruma Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Turizm Derneği’ne yürekten teşekkür ediyoruz. Bu güzel bahar akşamında bu güzel geceyi onların sayesinde gerçekleştirdik” dedi.

KÖYDEKİ 900 YILLIK ÇINARA KORUMA İSTENDİ
Bu arada, programa katılan yüzlerce davetli, güzel yeşil cennetini andıran Kızılkeçili köyünün tarihi çınarlarının korunma altına alınmasını isteyerek, değirmen yanında bulunan tarihi 900 yıllık çınarın asitle öldürülmesine karşı çıkılmasını istediler. Bölgenin tarihi geçmişini gözler önüne seren 900 yıllık çınarın korunması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyleyen davetliler, Kızılkeçili Köyü’nün çok yönle ele alınması gerektiğini vurgulayarak, Kızılkeçili’nin uzun yıllar önce Türkiye’de örnek köy olarak adını duyurduğuna dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?