3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bir bebek beklerken üçüz geldi

Balıkesir'de, yeni yılın ilk bebekleri üçüz olarak dünyaya geldi. Atatürk Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde yatan anne ve çocuklarının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Mutluluğunu ifade eden üçüz annesi, eşinin asgari ücretli olduğunu belirterek çocuklarının bakımı için destek istedi. 

Balıkesirli Elif - Harun Solak çifti, tek çocuk beklerken üçüzleri oldu. 2008 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen 2'si kız üçüzlerden kızlar 1.8 kg, erkek bebek ise 2.2 kg gelirken, 35 hafta sonunda gerçekleşen erken doğumla ilgili ailenin doktor tavsiyesini dinlemeyip üçüz doğumda ısrar ettikleri bildirildi. Objektiflere mutluluğunu ifade eden anne Elif Solak'ı ilk tebrik eden İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan oldu. Hastane Başhekimi Murat Sabri Yılmaz, sezaryenli doğum ameliyatını gerçekleştiren Alaattin Kaçar ile birlikte hastayı ziyaret eden Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, anneyi çiçek vererek tebrik etti. Çok heyecanlı olduğu gözlenen anne Elif Solak, "İlk çocuklarımız. Bir tane beklerken sürpriz oldu, üçüz geldi. Çok heyecanlıyım, doktorumuza teşekkür ediyoruz. Aslında kendime çok iyi bakmadım, bebeklerim biraz daha bekleselerdi belki daha kilolu olabilirlerdi. İsimlerini düşünmedik. Eşim organize sanayi bölgesinde asgari ücretle çalışıyor. Nasıl bakacağız bilmiyorum, ailemizden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz" dedi. Bir ara dili sürçen annenin, "Maalesef bugün doğdular" demesi herkesi güldürdü. 

Doğum doktoru Alaattin Kaçar, üçüz doğumların her zaman büyük risk taşıdığını anlattı. İkizlerden ziyade daha fazla çoklu olan bilhassa erken doğumlarda her zaman tüm bebekleri kaybetme riskinin bulunduğunu, bunu aileye izah etmelerine rağmen annenin ısrarı ve isteğiyle üçüz doğumu gerçekleştirdik. Hastamız bu açıdan şanslı sayılır. Bebeklerin sağlığı gayet iyi" dedi. 

Ailede bebeklerin dedelerinin ikiz olduğu belirtildi. Üçüz olan bebek Solak'lar, enfeksiyon riskine karşı Yeni Doğan Servisinde kuvözde bakılıyorlar. Bu arada, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, üçüzlerin bakımlarıyla ilgili olarak Solak ailesine ellerinden gelen yardımı göstereceklerini belirtirken, hayırseverlerin de yardımcı olabileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 18:40:07
Güncelleme :1 Ocak 2008 Salı 18:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine ilhan IP: 78.171.199.xxx Tarih : 4.12.2008 19:23:59

merhabalar aileyi gerçekten tebrik ediyorum Allahım o bebeklere hayırlı ömür versin inşallah, bizde tüpbebek yaptırdık üçüz bebeklerime hamileyim altıncı ayımdayım inşallah bizde hayırlısıyla kucağımıza alırız.