7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bitmeyen yola alkışlı protesto

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 10 yıl önce yapımına başlanarak, son 5 yılda ilerleme kaydedilmediği söylenen Çevre Yolu inşaatı, ilçe halkının eylemine sahne oldu.

Yaklaşık 4 kilometre olarak tasarlanan ve yapımına, 1999 yılında dönemin Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç’ın girişimleri sonucu başlanan Edremit Çevre Yolu’nun tamamlanmaması ilçe halkının tepkilerine neden olmaya başladı. Darsofa Mahallesi Muhtarı Ramazan Çağlayan’ın kapısını çalan mahalle halkı, Çevre Yolu’nda toplanarak eylem yapma kararı aldı. Polis, yolda güvenlik önlemi alırken, eylem haberini alan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı Başkanı Halil Can ile birlikte Çevre Yolu’na gitti. Öfkeli kalabalık, Çevre Yolu’nun yıllardır açılmamasına alkışlı protesto yaptı.

Muhtar Ramazan Çağlayan’ın da katıldığı eylemde konuşan MHP İlçe Başkanı Halil Can, belediyenin başlatarak desteklediği tüm projelerin sonuna kadar takipçisi ve yardımcısı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, “Çevre Yolu’nun açılabilmesi için biz de teşkilatımız olarak elimizden gelini yapmaktayız ve yapacağız. 1999-2004 yılları arasında ilk çalışmaları yapılan bu yolun devamiyeti son 5 yılda gerçekleşmedi ve bu iş hayırlı bir iş olduğu için bizler de destek olmak için buradayız. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün bu çağrıları dikkate almasını bekliyoruz. Mahallelinin ve ilçe halkımızın her zaman destekçisiyiz” dedi.

Basın mensuplarının soruları üzerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Çevre Yolu’nun henüz trafiğe kapalı olması nedeniyle yapılan, eylemdeki yol kapatma durumunun bir suç teşkil etmeyeceğini söyleyerek, “1999 yılında bu yolu planladık ve ilk olarak 18. Madde uygulamalarında bulunduk, yol inşaatının başlamasını sağladık. Bu yolun açılması ile birlikte, ilçenin en yoğun caddesi olan Çay içi Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve daha bir çok caddemizde trafik akışı son derece rahatlayacak ve trafik keşmekeşi sonlanacaktır. Yol inşaatımızın son 5 yılda hiç ilerleme kaydetmediğini gördük ve durumu 14. Karayolları Bölge Müdürümüz Turgay Mesci bey ile telefonla görüştüm.

Kendilerinin yol ile ilgilendiğini ve çalışmaların devam edeceğini öğrendik. Bu büyük hizmetin ve yatırımın takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İlçe halkımız ve mahalle sakinlerimiz, haklı olarak yıllardır bekledikleri yolun açılmadığını görünce ümitsizliğe kapılarak böyle bir eylemi gerçekleştirdi. Bizler de onlara destek olduk ve eylemlerine katıldık. Çevre Yolumuzun alt yapısı, satı kaplaması gibi işlerinin tamamlanması gerekiyor. Halkımızın sabrı taştı. Bizler üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. İnşallah Karayolları Müdürlüğümüz de işi sıkı tutarak bu yolan en kısa zamanda açılmasını sağlar” diye konuştu.

Başkan Halil Can ve Tuncay Kılıç’ın açıklamalarını dikkatle dinleyen vatandaşlar, konuşmaları alkışladı ve eylemlerini olaysızca sonlandırdı. Güvenlik önlemi alan polis ise, olaysız gerçekleşen eyleme müdahalede bulunmadan çevre Yolu’ndan ayrıldı. Başkan Tuncay Kılıç, daha sonra Çevre Yolu’nda yapımı devam eden özel bir turistlik tesise giderek incelemelerde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 17:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?