6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bizim Köyün Çocukları projesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Şeref Çetin Tiyatrosu öncülüğünde “Bizim Köyün Çocukları” projesi adı altında Çakmak Köyü ziyaret edildi.

Proje kapsamında, Ayvalık Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dr. Alper Güngör, köy öğrencilerine yönelik sağlık taraması uyguladı. Öğrencileri tek tek muayene eden Dr. Alper Güngör sağlık durumunda sorun olan çocukların öğretmenlerine de bu konuda bilgi verdi. Muayene olan tüm çocuklara daha sonra diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. Ayrıca saç temizliği, bakımı ve sağlığı konusunda gönüllü bayan kuaförleri tarafından çocuklara bilgi dahilinde uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca, ressam Refik Gürbüz tarafından resim sanatı hakkında bilgiler verildi ve bir öğrenci model seçilerek kara kalem portresi öğrencilerin meraklı bakışları eşliğinde çizildi.

Daha sonra, Şeref Çetin Tiyatrosu’nun hazırladığı “İbiş Alfabe Öğreniyor” adlı eğitici çocuk oyunu öğrencilere ücretsiz olarak sahnelendi. Yönetmenliğini Şeref Çetin’in yaptığı oyunda rolleri Orhan Yamanve ve Ahmet Pupa paylaştı. Her iki okulda da Şeref Çetin Tiyatrosu oyuncularına ve proje gönüllülerine yoğun ilgi ve sevgi gösterisinde bulunan öğrenciler, tiyatro oyununu da kahkahalar ve alkışlarla ödüllendirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 14:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?