7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Boğazını kesip aracını gasp ettiler

TAKSİCİNİN BOĞAZINI KESİP ARACINI GASP ETTİLER

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir ticari taksiye binen 2 kişi, önce taksiciyi bıçaklayıp boğazını kesti, daha sonra, yaralı taksiciyi hastane önünde bırakıp taksiyi gasp ederek kaçtı.

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde ilçenin Akçay beldesi girişinde bulunan ‘Deniz’ isimli taksi durağında bekleyen ve Turgut Keresteci’nin (40) şoförlüğünü yaptığı 10 T 3132 plakalı ticari taksiye müşteri olarak binen Hayrettin K. ve İlknur Y. İsimli 2 kişi, Edremit Devlet Hastanesi’ne gitmek istedi. Hastane önünde duran taksi şoförü Turgut keresteci, henüz bilinmeyen bir nedenle araçta bulunan müşteriler tarafından ekmek bıçağı ile bıçaklanmaya başladı. Vücudunun birkaç ayrı yerinden bıçaklanıp 2 yerinden de boğazı kesilen Keresteci, hastane girişinde kanlar içinde araçtan dışarı atıldı.

Yerde yatan taksi şoförünü gören vatandaşlar, Keresteci’yi hastanenin acil servisine götürdü. Keresteci hemen ameliyata alınırken, araçta bulunan Hayrettin K. ile İlknur Y.adlı şahıslar, ticari taksiyi alarak kaçmaya başladı. Taksinin peşine düşen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri hızla kaçan Hayrettin K. yönetimindeki aracı şehir çöplüğünde kıstırmayı başardı. Çöplükte yolun bitmesiyle birlikte, uçurumun kenarında güçlükle durabilen araçtan dışarı çıkan gasp ve adam yaralama olayının firari şüphelileri, yayan olarak çöplükte kaçmaya başladı. Polis ekiplerini peşinden koşturan 2 şüpheli, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındıktan sonra, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.

Geceyi gözaltında geçiren şüphelilerin, sabah saatlerinde İlce Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilecekleri öğrenilirken, yaralandıktan sonra gasp edilen taksi şoförü Turgut Keresteci’nin sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Çöplükteki uçurumun eşiğinde asılı kalan ticari taksinin kayarak yuvarlanmaması için polis memurları yoğun çaba sarf etti. Yaklaşık yarım saat boyunca aracın üstüne çıkarak ağırlık olması için bekleyen memurlar, çekicinin gelmesiyle birlikte aracı Yed-i Emin Otopark’a götürdü. Mesai arkadaşlarının başına gelen üzücü olayı haber alan Akçay’daki çok sayıda taksici, hastaneye koşarken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

TAKSİCİNİN BOĞAZINI KESİP ARACINI GASP ETTİLER
TAKSİCİNİN BOĞAZINI KESİP ARACINI GASP ETTİLER
TAKSİCİNİN BOĞAZINI KESİP ARACINI GASP ETTİLER
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 01:09:02
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 09:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?