3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Boğulan iki kardeş toprağa verildi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Beldesi'nde, anne ve babasının çalıştığı bir tatil sitesinde bulunan yüzme havuzunda boğulan ilköğretim öğrencisi 2 kardeşin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. 

Dün otopsi işlemleri tamamlanan 11 yaşındaki Adem ile 7 yaşındaki Enes Çetinkaya'nın cenazeleri, tören için İbrahimce Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Edremit Belediye başkanı Yunus Bozbey, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Karagözoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Nazmi Ambarlıoğlu, şube müdürleri, öğrencilerin 1/B ve 4/B sınıfı öğretmenleri ile bine yakın kişi katıldı. Cenaze namazında baba Zafer Çetinkaya güçlükle ayakta dururken, anne Hacer Çetinkaya yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Acılı annenin çocuklarını son kez görebilmek için gösterdiği feryadı ise yürek parçaladı. Kardeşler, cuma namazına müteakip kılınan öğle namazının ardından Edremit Belediyesi Kabristanlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
Komşuları, aynı sitede görevli olan anne ve babalarının çocuklarına 'denize ve havuza girmeyin' demesine rağmen çocukların havuza girdikleri, ağabey Adem'in, çocuk bölümünden 1.70 metre olan büyük havuza geçtiğini gören ufak kardeşini kurtarmaya çalıştığı öğrenildi. Ancak yüzme bilmeyen Adem'in bir anda boğularak cesedinin su üstüne çıkması üzerine Enes'in çırpınmaya başladığı, o saate havuzda kimsenin olmadığı ve balkonda oturan site sakinlerinden bir kişinin feryat ettiği belirtildi. Çocuklara ilk müdahale yapılmasına rağmen kaldırıldıkları Edremit Özel Hastanesi'nde kurtarılamadıkları ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 16:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?