6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bölgenin en büyük fen laboratuarı

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nin en büyük fen laboratuarı hayırseverlerin katkılarıyla Şehit Hamdibey İlköğretim Okulu’nda açıldı.

Edremit’in saygın ve modern ilköğretim okulları arasındaki Şehit Hamdibey İlköğretim Okulu’nun okul aile birliği üyeleri tarafından okula fen laboratuarı kazandırıldı. 24 sınıflı, 17 derslikli ve ikili eğitim veren okulda, bölgedeki hiçbir okulda olmayan müzik sınıfı, bilgisayar sınıfı ve teknoloji tasarım sınıflarına ilave olarak şimdi de bölgenin en büyük fen laboratuarı açıldı. 5 adet modern mikroskobun yanında, laboratuarda gerekli olan toplam 220 kalem malzemenin okul aile birliğine bağlı hayırseverler tarafından alındığı ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever velinin de 5 bin TL bağışta bulunduğu öğrenildi.

Okulun zemin katında oluşturulan fen laboratuarının açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, okul müdürleri, okul aile birliği yönetimi, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çağlayan, hayırseverlere teşekkür ederek, “Okulumuzun kendi imkan ve gayretleri ile hazırlayarak ortaya koyduğu modern bir fen laboratuarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Gerçekten çok takdire şayan bir çalışma yapılmış. Bu konuda emeği geçen okul müdürümüze, öğretmenlerimize okul aile birliğimize ve her şeyden önemlisi de hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her şeyi devletten beklememek lazımdır ve bunun en büyük örneği de şu an bulunduğumuz yerdir. Tabi ki devletimiz okullarına kendi imkanlarıyla laboratuarlar yapıyor ama burada örnek bir laboratuar yapılmıştır. Bu, kolektif bir çalışmanın ürünüdür” diye konuştu.

Müdür Atanur Çağlayan, daha sonra okul müdürü Ümit Ünsal ile birlikte laboratuarın açılış kurdelesini kesti. Laboratuarı gezen davetliler, mikroskopları inceledi ve emeği geçenleri tebrik etti. Okullarında bir laboratuar kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ise, laboratuar çalışmalarına dönem başında başlandığını ve kısa sürede tamamlandığını söyledi. Sevinçli olduklarını söyleyen öğrenciler, fen bilgisi öğretmenleri Nilgün Dikici ve Yusuf Ozun’a da ayrıca teşekkür etti. Programın sonunda, çok amaçlı salonda davetlilere ikramlarda bulunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?