3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Bombalı pankart' tatbikatı

Balıkesir'de, bir askeri birlik önüne konulan bombalı pankart, bomba uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı. Çevredeki vatandaşların korku ve heyecana kapıldığı olayın tatbikat olduğu öğrenildi. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 6. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nda, "bombalı pankart" paniği yaşandı. Saat 15.00 sıralarında 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbar üzerine harekete geçen Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kısa sürede olay yerine intikal etti. Asayiş ekipleriyle ambulansın da sevk edildiği askeri birliğin girişinde bombalı pankart asıldığı anlaşıldı. Ön incelemenin ardından çelik zırhlı özel kamuflajını giyen bomba uzmanı, bombalı pankartı fünye ile patlattı. 

Alınan tedbirler ve akabinde gerçekleşen patlama üzerine çevredeki vatandaşlar panik yaşadı. Yetkililer, bunun bir tatbikattan ibaret olduğunu açıklayarak vatandaşları rahatlattı. Bu tür tatbikatların resmi kurumlar tarafından periyodik olarak yapıldığı kaydedildi. Ağır Sanayi Bölgesi'ndeki General M. Tarık Mutlualp Kışlası önündeki bombalı pankart olayının tatbikat olması herkesi rahatlattı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 09:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?