6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bor gerginliği sevkiyatı durdurdu

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, bor madeni nakliyesinin yabancı bir firmaya verilmesinin ardından çıkan olaylar sebebiyle Etibor İşletme Müdürlüğü'nün bor sevkıyatını geçici bir süre durdurduğu öğrenildi.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bigadiç'te son iki gündür yaşanan olaylar endişe verici boyuta ulaşınca valilik duruma el koydu. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Etibor Genel Müdürü ile bir görüşme yaparak ilçedeki sevkıyatın durdurulmasını istedi.

Yapılan durum değerlendirmesi neticesinde, genel müdürlüğün talimatıyla bugünden itibaren Bigadiç'teki Etibor İşletme Müdürlüğü'ndeki bor cevheri sevkıyatının geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Buna göre, bor sevkıyatına bu hafta ara verildiği, Özay Lojistik firmasına ait bor cevheri yüklü kamyon ve TIR'ların işletmede bekletildiği, sevkıyatın önümüzdeki hafta başından itibaren devam edeceği kaydedildi.

Öte yandan, ilçede BİŞOKOP üyesi kamyoncular ve aileleri ile destek veren bir grup vatandaşın da katıldığı protesto gösterilerinin bu sabah hava muhalefeti sebebiyle iptal edilerek yarına ertelendiği bildirildi.

PROVOKATÖRLER TAKİP ALTINDA

Öte yandan, Bigadiç'te tırmanan olaylar sebebiyle İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından ilçede güvenlik tedbirleri artırıldı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü parkındaki polis panzeri ilçede konuşlandırılırken, takviye ekipler gönderildi. Jandarma da ilçeye çok sayıda asker takviyesi yaptı.
Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım ve Belediye Başkanı Davut Uzuner, ilçe halkının provokatörlerin oyununa gelmemesini, herkesin sağduyulu hareket etmesini istedi.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Bigadiç'teki olaylarla ilgili olarak şu ana kadar kimse gözaltına alınmadı. Bunun mevcut gerginliğin daha da tırmandırılmaması için yapıldığı, her şeyin güvenlik güçlerinin kontrolü altında olduğu kaydedildi. Emniyet yetkilileri, çıkan olaylarla ilgili olarak halkı galeyana getirmek isteyen şahısların da titizlikle takip edildiğini belirtti.

Önceki gün düzenlenen yürüyüşte güvenlik güçlerinin ikazlarını dinlemeyen kalabalığa polis tarafından gaz bombalı, biber gazlı, coplu müdahalede bulunulmuştu. Olaylarda birçok vatandaş sıkılan biber gazından etkilenirken, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalışan Belediye Başkanı Davut Uzuner de çıkan arbede sırasında cop yediğini, sıkılan gazdan etkilendiğini söyledi.

Vatandaşların dikkatli olmalarını isteyen devlet yetkililerinin tüm ikazlarına rağmen dün de eylemlerine devam eden BİŞOKOP mensubu şoförler ve aileleri, kendilerine destek veren gruplarla birlikte yaklaşık bin kişi olup protestoya devam etmiş, ilçeye 15 kilometre mesafedeki Etibor İşletme Müdürlüğü'ne giderek üretim tesislerini basmıştı.

Robocop jandarma ve polislerin müdahale ettiği olaylarda, öfkeli kalabalık tesisleri ve kamyonları taş yağmuruna tutmuştu. Olaylar sırasında arkadaşlarının attığı taşın başına isabet ettiği bir kişi hafif yaralanırken, bazıları da sinir krizi geçirmişti. Çıkan olaylarda şu ana kadar ölen ve yaralanan olmazken, gerginliğin devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 15:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?