6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bor gerginliği sona erdi

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bor madeninin nakliye işiyle ilgili gerginliğin sona erdiği bildirildi.

Bişokop üyesi şoförlerin kamyonlarıyla yolu kapatıp başka firmaya ait TIR ve kamyonlara geçit vermediği olaylara polis müdahale etti. Önce kaymakamlığa yürüyen öfkeli kalabalık, daha sonra ilçedeki Etibor madenlerine giden yolu kapattı. Nakliye için gelen diğer kırkayakların yolunu keserek madene gitmelerine izin vermeyen Bigadiçli kamyoncular, yetkililere tepki gösterdi.

Saatler süren eylemde arbede yaşanırken, Bigadiç Belediye Başkanı Davut Uzuner vatandaşları sükunete çağırdı.Öğle saatlerinde olay yerine gelen Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, kalabalığın öfkesini yatıştırmaya çalıştı. Eylemcilerle yarım saate yakın görüşen Kaymakam Yıldırım, kalabalığı yolu açmaya ikna etti. Eylemin öğle saatlerinde sona erdiği açıklandı.

Öte yandan, kamyoncular, eylemlerinin yarın ve sonraki günlerde artarak devam edeceğini bildirdi. Olay yerindeki kamyonlarını çeken Bigadiçli şoförler, "Yarın burası çok daha kalabalık olacak. İlçemizdeki boru başkalarına taşıtmamakta kararlıyız. Sesimizi herkes duysun, burası yarın çok kalabalık olacak" diyerek ses getirici eylem hazırlığında olduklarını ifade etti.

Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım ve Belediye Başkanı Davut Uzuner'in olay yerindeki temasları ise devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 17:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?