6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bor işçilerinden eylem

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Petrol İş Sendikası'na bağlı Bandırma Bor ve Asit Fabrikası'nda çalışan işçiler fabrikada taşeron firmaların çalıştırılmasını protesto ettiler.

Bandırma Bor ve Asit Fabrikası'ndaki işçiler akşam mesai çıkışında alkış ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak fabrika girişinde eylem yaptılar. Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Recep Gökdeniz, fabrikadaki üretim artışıyla birlikte işçilerin daha fazla çalışmak zorunda kaldığını ve yıllık izin yapamaz duruma geldiklerini öne sürerek,"Fabrikada işçi arkadaşlarımız huzursuz. Bunun ortada kaldırmanın koşulları belli. 2002 yılında fabrikanın ihracatı yıllık 180 milyon dolarken, 2008 sonunda 520 milyon dolara çıktı. 2004 yılından bu yana 337 kişi işten ayrıldı.

Sadece 84 kadrolu eleman işe girdi. Geri kalan farkı müteahit firma elemanlarıyla kapattılar. Üretim 3 katına çıkarken, bu teknolojik yenilikle otomasyon sistemine geçilerek çıkmadı. Tamamen işçi arkadaşlarımız gayretleriyle. Bugün arkadaşlarımız yıllık izinlerini kullanamıyorlar. Bu tür müteahitleşme uygulamaları ilk defa Bandırma'da yapılıyor. Bu İş Kanunu'na aykırıdır" dedi. İşçiler eylem sırasında çeşitli sloganlar atarak ve düdük çalarak protesto ettiler. Eylem olaysız şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 10:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?