6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bor madeni taşıyan tır devrildi

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bor madeni yüklü tır devrildi. Ters dönen aracın sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu.


Edinilen bilgiye göre, İskele-Yeniköy yol ayrımındaki kazada Kemal Akgün'ün (45) kullandığı 34 EF 7751 plakalı Özay Nakliyat'a ait bor yüklü tır şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrildi.

25 ton civarındaki bor madeninin etrafa saçıldığı kazadan sürücü Kemal Akgün şans eseri burnu bile kanamadan kurtuldu. Bursa'nın Kemalpaşa ilçesinden olduğunu anlatan Kemal Akgün, ekmek parası için Bigadiç'e geldiğini anlattı. Bigadiç'teki bor madeninin nakliyesiyle ilgili yaşanan gerginliğin kendilerini tedirgin ettiğini söyleyen tır şoförü, bu gerginliğin her geçen gün tırmanmasından endişe duyduklarını, ihaleyi kaybeden Bişokop'u çok iyi anladığını ancak bunun suçlusunun şoförler olmadığını söyledi. "Biz şoförler olarak sadece birer işçiyiz, ekmek parası için çalışıyoruz" diyerek kendilerine bir tepki gösterilmemesi gerektiğini belirtti.
Kazada devrilen tır Balıkesir'den getirilen çekici ile kurtarıldıktan sonra Balıkesir'e götürülürken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 03:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?