3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Börezli köyüne 700 kişilik cezaevi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Çallı köyünde yapılması planlanan 700 kişilik cezaevi Börezli köyüne kaydırıldı. Çallı köyündeki cezaevi arsasından aşırı hafriyat çalışması gerektiği gerekçesi ile vazgeçildiği bildirildi. 

İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki Börezli köyünde muhtarlığa ait 70 dekarlık alanda yapılması planlanan T tipi cezaevi için Kaymakam Ali Uslanmaz köylülerle bir toplantı yaptı. Belediye Başkanı Fikret Akova, Cumhuriyet Başsavcı Mehmet Şafak ve Müftü Ali Efe'nin de katıldığı toplantıda cezaevi konusu köylülere anlatıldı. Cezaevinin Çallı'da yapılmasından vazgeçildiğini belirten Kaymakam Ali Uslanmaz, cezaevinin 500 çalışanı olacağını söyledi. 

Cezaevinin köy ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Kaymakam Ali Uslanmaz, "Ağır Ceza Mahkemesi ilçemizde bulunmaktadır. Bunun için cezaevinin de burada yapılmasını istiyoruz. Cezaevi ile ilçe arasında minibüs ya da dolmuş taksiler çalışacak. Bunun için şimdiden köyde bir kooperatif kurun. Bu hak sizin olacak. Köydeki okulunuz da büyütülecek. Yollarınız daha iyi olacak" dedi.

Köylülere cezaevi yapımı için itiraz etmemelerini öğütleyen Belediye Başkanı Fikret Akova, "Cezaevi yapımı ilçemizde olmalı. Daha önce Şahinler köyü, sonra Çallı köyü belirlendi. Kısmet burası imiş. Köylülerin olumlu karar vermelerini istiyoruz" dedi. 

Çallı köyündeki arsadan aşırı hafriyat nedeniyle vazgeçildiğini belirten Başsavcı Mehmet Şafak, "700 kişilik yüksek güvenlikli bir cezaevi yapılacak. Bunun için çevreye hiçbir olumsuz etkisi olmaz. Personel alımında eşit şartlılar arasında yöre insanı tercih edilir. Cezaevinin burada yapılmasını istiyoruz. Cezaevinin ödeneği hazır. Yıl içinde ihalesinin yapılmasını bekliyoruz" dedi. 

Yapılan toplantıda köylülerden olumsuz görüş belirten kişilerin de ikna olması sağlandı. Çallı köyünde cezaevi yapılacak arsa 3 yıl önce ilçedeki sivil toplum örgütlerinin topladığı para ile satın alınarak hazneye devredilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?