3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Boyama ile hastalık tedavisi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde boyama ve el sanatları kursuna giden iki hasta ev hanımı, bu sayede iyileştiklerini söyledi. 

Edremit Belediyesi'nin ev hanımlarına yönelik açtığı dekoratif el sanatları kursuna ev hanımları büyük ilgi gösteriyor. Gün boyu boyama yapan kalp hastası Figen Coşkun (40) ve sedef hastası Fatma Mutahar Kutlukan (54), meşgaleyle hastalıkların yenilebileceğini söyledi. Bir buçuk yıldır sedef hastası olduğunu söyleyen ve kış aylarından beri kursa devam ettiğini belirten Kutlukan, tedavisi mümkün olmadığı söylenen sedef hastalığını yenmeye başladığını savundu. Kutlukan, "Kursta boyama yaparak kendime meşgale edindim. Boyama yaparken sıkıntılarımı unutuyorum. Kursa başladığım günden beri doktora her gittiğimde hastalığımın biraz daha azaldığı söyleniyor. Şu anda hastalığım yok olmak üzere. Bu hobi bana ilaç gibi geldi. Edremit Belediyesi'ne teşekkür ederken, tüm ev hanımlarımıza tavsiye ederim" diye konuştu. 

12 yıldır kalp hastalığı olan ve geçirdiği ameliyatlar neticesinde kalp pili ile hayatını idamme ettiren Coşkun ise, "Ben kalp hastasıyım ve hastalığıma bir çare bulunamadı. Ağrılarım ve açılarım çok oluyordu. Gündüzleri ev ortamından uzaklaşarak boyama kursuna katıldım. Bir şeyler başarabildiğimi görünce kurslara aralıksız devam ettim. Bu arada muayeneye gittiğimde doktorlarım vücudumdaki iyileşmeye inanamadı. Hastalığımın hızla tedavi olduğunu söyleyen doktorlara boyama yaptığımı söyledim. 'Ne yapıyorsan buna devam et. Gün geçtikçe iyileşiyorsun' dediler. Bu kurslar gerçekten bana şifa kaynağı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Kurs öğretmeni Hasan Kadakçı ise, yaklaşık 60 kursiyer ile çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, "Bu kursları gerçekten ev hanımlarına büyük katkı sağlıyor. Krada kurslarımıza ülkenin bir çok yerinden destek geliyor. Ortaya çıkartılan eserler çok beğeniliyor. Osmanlı motiflerinin yer aldığı çalışmalarımızı bu günlerde yapan kimse yok. Akçay'daki standımız yoğun ilgi görüyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 12:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?