6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Boykotçu köye muhtar atandı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Delice köyüne geçici olarak bayan muhtar atandığı bildirildi.

Köy okulunda görev yapan öğretmen Işık Acarer muhtar olurken, aynı okulda görev yapan öğretmen ve okul müdürü ile köyün İmamı aza oldular.

29 Mart seçimlerinde oy kullanmayarak seçimi boykot eden köye, muhtarlık işlemlerinin yerine getirilmesi için Kaymakamlıkça vekaleten bir bayanın muhtar olarak görevlendirildiği açıklandı. Konuyla ilgili İHA muhabirine konuşan Kaymakam İbrahim Küçük, "29 Mart yerel seçimlerinde Delice köyü sakinleri oy kullanmadığı için bir muhtar vekili görevlendirmek durumunda kaldık. Bu göreve, köyü ve insanlarını iyi tanıyan Delice Köyü İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan Işık Acarer uygun görülmüştür" dedi.

Dursunbey Kaymakamlığı tarafından vekaleten görevlendirilen Delice'nin bayan muhtarı Işık Acarer görevine başladı. Işık Acarer ile birlikte aynı okulda görev yapan öğretmen Dilek Sözen, okul müdürü ve köyün İmam'ı da muhtarın azaları olarak görevlendirildiler. Muhtarlığın bu şekilde teşekkül etmesine şaşıran köylüler ise Kaymakam tarafından yapılan atamanın haklarında daha hayırlı olacağını, hizmet beklediklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 09:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?