5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Böyle cami görülmedi

BU CAMİDEKİ AYAKKABILAR SİGORTALI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir camideki ayakkabı hırsızlığını önlemek için kilitli dolaplar yaptıran cami yaptırma ve yaşatma derneği, cemaatin içi rahat olsun diye çalınan ayakkabıları ödeme garantisi verdi.

Cemaatin ayakkabılarının teminat ve güvence altında olduğunu belirten yazı cemaatin görebileceği yere asılırken, satın alınan 8 çift ayakkabıda cemaate verilmek üzere hazır bekletilmeye başlandı. Burhaniye’de tarihi Hanay Camii’nde yaşanan ayakkabı hırsızlığının önüne geçmek için kilitli dolap yaptıran cami yaptırma ve yaşatma derneği bununla yetinmeyip ayakkabısı çalınacak kişilere vermek üzere 8 çift ayakkabı satın aldı. Cemaatin mağdur olmasını istemediklerini belirten dernek başkanı Hasan İman, “Kilitli dolaplar yaptırdık. Ancak ilgi görmedi. Pek çok vatandaş dolapları kullanmıyor. Biz de ayakkabısı çalınan vatandaşlara verilmek üzere ayakkabılar satın aldık. Bu güne kadar ayakkabısı çalınan iki kişiye yeni ayakkabıları verdik. Cemaatimiz huzur içinde olsun” dedi.

Cemaatin her şeyden emin olarak ibadet etmesini istediklerini belirten imam Şaban Okur da, dernek yönetiminin başlattığı uygulamanın çok yerinde olduğunu söyledi. Cami cemaati de ayakkabı çalınma korkusu olmadığı için huzur için de camiye geldiklerini söylediler.

BU CAMİDEKİ AYAKKABILAR SİGORTALI
BU CAMİDEKİ AYAKKABILAR SİGORTALI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 17:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?