3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Böyle ceza olmaz olsun!

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, evden kaçan 2 kardeşe görülmemiş ceza verildi. Amcaları 2 kardeşi önce köpeğine ısırttı. Yetmedi. 2 kardeşin dövülerek bacakları kırıldı. 

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, evden kaçtıkları gerekçesiyle amcalarının köpeğine ısırtıp, döverek bacaklarını kırdığı iki çocuğa devlet sahip çıktı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun talimatı ile çocukların ailesine bir ev temin edilirken çocuklara da 6 ay süreyle maddi yardım sağlanacağı bildirildi.


Burhaniye Kaymakam Ali Uslanmaz, Burhaniye Devlet Hastanesinde, 12 gündür tedavileri süren S. Kara ve kardeşi K. Kara'yı dün hastanede ziyaret etti. Kaymakam Uslanmaz, tedavilerine devam eden çocuklara ve ailesine devletin sahip çıkacağını söyledi. Kaymakam Uslanmaz, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun talimatı ile çocukların ailesine bir ev temin edilirken çocuklara da 6 ay süreyle Ayvalık Sosyal Hizmetler Bölge Müdürlüğü tarafından aylık 500 YTL maddi yardım sağlanacağını açıkladı.

Aileye Burhaniye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da çeşitli yardımlarda bulunulacağını belirten Kaymakam Uslanmaz, “Çocukların durumunu takip edeceğiz. Bir daha şiddete maruz kalmaları halinde çocukları aileden alırız. Onun için çocuklara iyi bakılması gerekiyor. Sayın valimiz Selahattin Hatipoğlu da çocukların durumlarını yakından takip ediyor” dedi. İki kardeş, Kaymakam Uslanmaz'ın ziyaretinin ardından tedavilerine evde devam edilmek üzere taburcu edildi.


Hastanede çocuklarına çok iyi bakıldığını belirten anne Arzu Y., devletin kendilerine sahip çıkacak olmasından ötürü sevinçli olduklarını belirterek, “Fakirlikten iyi bir evde oturma şansımız hiç olmadı. çocuklarımın rahat edebileceği sıcak bir yuvaya kavuşacağımız için çok mutluyum. Oğullarımdan S., Şehit Yılmaz Kobak İlköğretim Okulu'na gidiyor. Küçük oğlum K.'yi de okula kaydettireceğim” dedi.


AMCALARI DÖVMÜŞTÜ


26 Ağustos 2008 tarihinde, amcalarının oğulları S. Kara (10) ile Orjan Sahili'ne giden K. Kara (7) ve ağabeyi S. Kara (11), balıkçılık yapan amcaları Yakup Kara'yla (33) karşılaşmıştı. Yakup Kara, evden kaçtıklarını ileri sürdüğü yeğenlerini ve oğlunu sahildeki balıkçı barınağına götürdü. Kara, burada, kendi oğlunu da ayarttıklarını iddia ettiği yeğenlerini tekme, tokat ve sopayla dövdü.

Kendi çocuğuna dokunmayan Kara, yeğeni Süleyman Kara’yı köpeğine ısırttırdı. Çevredeki site sakinleri, çocukların acı içinde haykırışlarını duyunca polisi aradı. İki kardeş, olay yerine gelen polis ekiplerinin çağırdığı ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken amca Yakup Kara gözaltına alındı. Kadir ve Süleyman Kara'nın her iki bacağı, kırıklar nedeniyle alçıya alındı. Süleyman Kara’nın köpeğin kuduz olma ihtimaline karşı aşılandı. Yakup Kara, çocukların eşi Ahmet Kara'dan boşanan anneleri Arzu Yoldaş'ın şikayeti üzerine, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Polis, Yakup Kara hakkında hazırlanan evrağı savcılığa gönderdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 14:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?